Hlavní obsah

Držení pod krkem, tahání za vlasy. Šlágr španělské ligy okořenila zápasnická vložka

Jako by si fotbalový trávník spletli s klecí pro MMA nebo zápasnickou žíněnkou. Stefan Savič z Atlética Madrid a Ferran Torres z Barcelony okořenili závěr nedělního ligového duelu španělské La Ligy třaskavým soubojem, po kterém oba ihned putovali do sprch.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Barcelony Ferran Torres a Atlética Madrid Stefan Savič v potyčce během utkání 16. kola La Ligy.

Článek

Savič byl vyloučen za „držení protihráče pod krkem nadměrnou silou v době, kdy byl míč ve hře, ale ne v blízké vzdálenosti". Alespoň tak to podle deníku Marca napsal do zápisu sudí Munuera Montero. „Ferran Torres byl vyloučen za vytrvalé chytání soupeře za vlasy," vysvětlil dále rozhodčí.

Tato netradiční vložka přišla až v nastavení druhého poločasu, kdy tým z hlavního města marně dotahoval hubený náskok 1:0 hostující Barcelony. Ta nedohrála s jedenácti muži v poli už třetí ligové utkání po sobě, proti Osasuně byl vyloučen Robert Lewandowski a mimo hřiště Gerard Piqué, vyhrocený konec zápasu s Espanyolem odnesl druhou žlutou Jordi Alba.

Katalánský velkoklub přesto dokáže vítězit a po zaváhání Realu Madrid na půdě Villarrealu má na čele tabulky tříbodový náskok. Kouč Xavi ale moc dobře ví, že výkony nejsou ideální a s jeho týmem často hraje i štěstí.

„Někdy volíme správnou přihrávku, ale ne tu nejlepší možnou. Proti Atléticu jsem měli pocit, že mohou kdykoli skórovat. Cílem bylo v zápase dominovat, ale ve druhém poločase jsme trpěli. Musíme zlepšit naši celkovou hru. Potřebujeme více alternativ, když jsme pod tlakem," zhodnotil Xavi nedělní šlágr.

Dodal však, že celkově je spíše spokojený. „Nemůžete hrát pokaždé výborně, dnes proti nám stál velmi silný soupeř," zdůraznil a přiznal, že si oddechl zejména po obrovské příležitosti Antoinea Griezmanna, kterého v nastavení připravil o gólovou radost až zákrok obránce na brankové čáře.

Atleti měli možností ke skórování daleko víc. „Tým hrál dobře až na prvních dvaceti minut. Budu se držet závěru, tedy sedmdesáti minut dobrého individuálního i kolektivního fotbalu. Přišli jsme však o to nejdůležitější, tedy o výsledek a body," bědoval trenér aktuálně pátého celku tabulky Diego Simeone.

Reklama