Hlavní obsah

Espaňol truchlí nad náhlou smrtí svého kapitána

MADRID

Šestadvacetiletý španělský fotbalista Dani Jarque zažíval nejšťastnější okamžiky života. Nedávno byl jmenován kapitánem Espaňolu Barcelona, tedy týmu, ve kterém hrál od svých 12 let. Fanoušci jej milovali. Brzy se měl navíc stát otcem. O to víc zasáhla příznivce tohoto klubu sobotní zpráva o jeho náhlém úmrtí.

Foto: ČTK/AP

Dani Jarque (vlevo) na archivním snímku z barcelonského derby v souboji s Lionelem Messim.

Článek

"Těžko se tomu dá uvěřit. Jarque byl skvělým profesionálem i člověkem. Těšil se na roli otce, radoval se z našeho nového stadiónu i pozice kapitána v milovaném klubu," prohlásil prezident klubu Daniel Sanchez. "Usměvavý chlapec nám zanechá obrovskou díru v našich duších, ale bude mít vždy místo v našich srdcích," vzdali mu hold fanoušci na internetových stránkách.

Srdce Jarqueho náhle dobilo v sobotu večer na hotelovém pokoji v Itálii, kde se tým připravoval na novou sezónu. Španělský fotbal se s podobným případem musel vyrovnat už před dvěma lety, kdy přímo na trávníku zkolaboval Antonio Puerta z FC Sevilla. Tomu bylo teprve 22 let.

Zdravotní problémy u Jarqueho neobjevila ani podrobná lékařská vyšetření, která podstoupil každý hráč ještě před soustředěním. "Dani neprokázal ani nejmenší náznak toho, že by se něco takového mohlo přihodit," uvedl ředitel klubu German de la Cruz. Fotbalistovo tělo bude podrobeno pitvě, až poté bude převezeno do Španělska.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články