Hlavní obsah

Villarreal - Real Madrid 2:1Facka pro Real, Bílý balet poprvé v historii nastoupil bez Španěla v základní sestavě a padl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid prohráli v 16. kole španělské ligy na stadionu Villarrealu 1:2 a nevyužili šanci vystřídat úhlavního rivala Barcelonu v čele tabulky. Obhájci titulu zůstali o skóre druzí, Katalánci se v nedělním šlágru utkají s jiným madridským týmem Atléticem.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Karim Benzema porážce Realu s Villarrealem nezabránil

Článek

Všechny branky ve Villarrealu padly až ve druhém poločase. Ve 47. minutě po Mendyho chybě otevřel skóre domácí Pino. Po necelé hodině hry v šestnáctce zahrál rukou Foyth a z nařízeného pokutového kopu vyrovnal Benzema.

Úřadujícímu vítězovi Zlatého míče a jeho spoluhráčům ale radost dlouho nevydržela. Za tři minuty vrátil "Žluté ponorce" náskok Gerard Moreno z další penalty za Alabovu ruku.

Real ze závěrečného tlaku srovnat nedokázal a utrpěl druhou ligovou porážku v sezoně. Villarreal po třetím vítězství za sebou poskočil na pátou příčku.

Real také zapsal jeden zajímavý milník. V základní sestavě královského klubu, který v 121 let dlouhé historii nastoupil k zápasu s pořadovým číslem 4436, totiž vůbec poprvé chyběl španělský hráč. Proti Villarrealu vyrukoval kouč Carlo Ancelotti se třemi Francouzi (Benzema, Mendy, Tchouaméni), dvěma Brazilci (Vinícius Júnior, Militao), dvěma Němci (Kroos, Rüdiger), Rakušanem (Alaba), Chorvatem (Modrič), Belgičanem (Courtois) a Uruguaycem (Valverde). Real bez Španěla utkání zatím jen končil, stalo se tak v minulé sezoně v Lize mistrů proti Šeriffu Tiraspol.

Španělská fotbalová liga - 16. kolo:
Villarreal - Real Madrid 2:1 (47. Pino, 63. G. Moreno z pen. - 60. Benzema z pen.),
Mallorca - Valladolid 1:0 (90.+4 Prats)
Espaňol Barcelona - Girona 2:2 (51. Puado, 76, Joselu - 32. Villa, 85. Herrera).

Reklama