Hlavní obsah

Famózní obrat Realu. Zvykáme si, culil se Ancelotti

Poločasové dvoubrankové manko? Pro Bílý balet žádný problém. Podle trenéra Carla Ancelottiho si fotbalisté Realu Madrid zvykají na to, že umí otáčet nepříznivý vývoj zápasů. V nedělním 32. kole španělské ligy prohrávali na hřišti Sevilly po prvním poločase 0:2, po změně stran však třemi góly obrátili skóre a přiblížili se titulu. Ancelotti si myslí, že Real je schopný výjimečných věcí, k čemuž mu pomohly nedávné zápasy v Lize mistrů proti Paris St. Germain a Chelsea. Stejně jako s těmito soupeři i proti Seville rozhodl Karim Benzema.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Erupce euforie. Karim Benzema dokonal velký obrat Realu na hřišti Sevilly.

Článek

"Bílý balet" v osmifinále milionářské soutěže podlehl v Paříži 0:1 a stejným poměrem prohrával i v domácí odvetě. Poté však kanonýr Benzema třemi góly předvedl strhující obrat a poslal svůj tým do čtvrtfinále. V něm Real nejprve opět díky Benzemově hattricku vyhrál na hřišti obhájce trofeje Chelsea 3:1. V odvetě však prohrával už 0:3, v tu chvíli postupoval anglický tým. Ancelottiho svěřenci však nakonec snížili a po prohře 2:3 po prodloužení se probojovali do semifinále, v němž vyzvou Manchester City. Postupový gól dal také Benzema.

"Zvykáme si na to, že otáčíme zápasy, protože tenhle tým dokáže mimořádně věci. Věřili jsme si, i když jsme se Sevillou prohrávali 0:2. Zápasy s PSG a Chelsea nám pomohly k tomu, abychom si věřili, že se dokážeme vrátit," citoval deník Marca Ancelottiho.

Ivan Rakitič a Erik Lamela zařídili andaluskému celku v rozmezí 21. až 25. minuty dvougólový náskok, po přestávce ale střídající Rodrygo a Nacho srovnali a Benzema ve druhé minutě nastavení zařídil Realu plný bodový zisk.

Foto: Angel Fernandez, ČTK/AP

Volná hromada slavících hráčů Realu Madrid po vítězném gólu Karima Benzemy.

"Je to moc důležité vítězství po tom, co se nám první půle nepovedla. Druhá byla z naší strany velkolepá. Všichni hráči ukázali odhodlání, charakter a odvahu," prohlásil dvaašedesátiletý Ancelotti.

Real vede La Ligu o 15 bodů, druhá Barcelona sehrála o dva zápasy. Madridský tým má blízko k rekordnímu 35. titulu v historii a prvnímu po dvou letech. "Všichni čekají, že Real zaváhá, ale tenhle tým to nedělá, protože má srdce a charakter. Ještě jsme ligu nevyhráli, ale udělali jsme k tomu další krok," uvedl někdejší trenér AC Milán, Chelsea, PSG nebo Bayernu Mnichov.

Reklama

Související témata: