Hlavní obsah

Fotbal budoucnosti? Real Madrid trénuje s roboty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo si myslel, že poloautomatický systém, který upozorňuje videorozhodčího na ofsajdové postavení a bude použit na blížícím se světovém šampionátu v Kataru, je výkřik nejmodernější techniky, je na omylu. Španělský gigant Real Madrid ukázal, že v tréninku využívá robotickou zeď, která umožňuje takovým esům, jako je Toni Kroos či Luka Modrič, zdokonalovat své střelecké schopnosti při standartních situacích.

Foto: Real Madrid

Hráči Realu Madrid během tréninku.

Článek

Pár chytrých hlav se dalo dohromady a přišlo s další technickou vychytávkou, která dost možná ovlivní fotbalovou budoucnost. Bílý balet ukázal na svém twitterovém účtu pár záběrů z tréninku, na kterých překvapil hrou s roboty.

Jedná se o speciálně vyrobenou robotickou zeď, složenou z pěti „hráčů." Každý z nich se dá nastavit do různé výšky, aby simuloval i ty nejvyšší čahouny na hřišti. Zeď se ovládá přes tablet a umí simulovat i výskok.

Loňští vítězové La Ligy a Ligy mistrů tak mají zpestřený a vylepšený trénink. Modrič ani Kroos však neměli s překonáním zdi žádné problémy.

Reklama