Hlavní obsah

Real Madrid - Elche 2:2Fotbalisté Realu dvěma góly v závěru zachránili remízu

Fotbalisté Realu Madrid díky dvěma gólům v závěru odvrátili ve 22. kole španělské ligy domácí porážku s Elche a po remíze 2:2 vedou tabulku o čtyři body před Sevillou. "Bílý balet" ztratil v La Lize body podruhé za poslední tři zápasy. Barcelona vyhrála na hřišti předposledního Alavésu 1:0 a je pátá. Getafe remizovalo v San Sebastianu 0:0, český záložník hostujícího celku Jakub Jankto ve druhém utkání po sobě zůstal na lavičce.

Článek

Real Madrid mohl poslat do vedení ve 33. minutě nejlepší střelec soutěže Benzema, ale z penalty přestřelil branku. V závěru úvodního dějství na druhé straně udeřil Boyé a Milla v 76. minutě zvýšil. O chvíli později ale z pokutového kopu snížil Modrič a v nastavení vyrovnal Militao. Elche i tak bodovalo počtvrté za sebou a má pětibodový náskok na sestupové pozice.

Zápas Alavés - Barcelona pomalu směřoval k remíze, jenže v 87. minutě Frenkie de Jong zařídil katalánskému celku vítězství a posun na páté místo před San Sebastian. Na čtvrté Atlético Madrid chybí Barceloně stále bod. Předposlední Alavés nevyhrál už deset kol.

Getafe díky remíze na hřišti San Sebastianu bodovalo v osmém z posledních devíti kol a na první sestupovou příčku má čtyřbodový náskok.

Pamplona zvítězila v Granadě 2:0 a o jejím triumfu rozhodli ve druhém poločase David a Kike Garcíové. Bilbao vyhrálo na stadionu nováčka Vallecana 1:0 gólem Serrana po půlhodině hry.

Španělská fotbalová liga - 22. kolo:
Granada - Pamplona 0:2 (65. D. García, 90. Kike García),
Real Madrid - Elche 2:2 (0:1)
San Sebastian - Getafe 0:0
Vallecano - Bilbao 0:1 (30. Serrano)
Alavés - FC Barcelona 0:1 (87. F. de Jong

Reklama

Související témata: