Hlavní obsah

Fotbaloví fanoušci ve Španělsku se zřítili z tribuny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohlo to skončit obrovskou tragédií. Incident při středečním fotbalovém zápase třetí ligy mezi domácí Zamorou a La Coruñou se naštěstí obešel bez ztráty na životech. S hostujícími fanoušky se při oslavě gólu v závěru duelu utrhla bariéra oddělující tribunu od hřiště. Minimálně dvacítka z nich se z přibližně dvoumetrové výšky zřítila na zem. Pět lidí skončilo v nemocnici.

Foto: Repro KorrectSportsTv

Fotbaloví fanoušci Deportiva La Coruňa padají z tribuny.

Článek

Hostující Deportivo přijelo na hřiště Zamory jako velký favorit. Španělský mistr z ročníku 1999/2000 se aktuálně snaží vydrápat zpět mezi elitu až ze třetí ligy. Zatím to vypadá slibně a fotbalisté přístavního celku drží i díky středečnímu vítězství první příčku soutěže.

O výhře v Zamoře se rozhodovalo až těsně před koncem zápasu. I proto doprovázel trefu z 90. minuty výbuch radosti hostujících fanoušků. Část z nich se vítěznou branku rozhodla oslavit co nejblíže fotbalistům, bariéra u hřiště ale nápor těl nevydržela.

Celé dvě řady fandů pak z tribuny slétly na zem. Na místě zasahovali přítomní zdravotníci. Pět diváků nakonec muselo do nemocnice, podle místních médií jeden z nich utrpěl zlomeninu kotníku a jeden zranění kolena, jako zázrakem ale nedošlo k něčemu horšímu.

Hra byla po dobu zásahu lékařů přerušena. Když se potvrdilo, že žádné zranění není vážné, utkání se dohrálo a La Coruňa výsledek 1:0 udržela.

Reklama

Související témata: