Hlavní obsah

Griezmann by mu měl dát pěstí! pustila se legenda nevybíravě do Messiho

Monako/Praha

Tvrdou kritiku fanoušků si v posledních dnech vysloužil bývalý francouzský fotbalista Christophe Dugarry za své komentáře o Lionelu Messim. Mistr světa z roku 1998 nazval barcelonskou hvězdu polovičním autistou a svého krajana Griezmanna vyzval, aby případné neshody s hvězdným Argentincem řešil ranou pěstí do obličeje. Dugarry se za svou prostořekost následně omluvil.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Lionel Messi z Barcelony v utkání proti Seville.

Článek

Bývalý francouzský reprezentant Dugarry si v dresu katalánského giganta zahrál sedm zápasů v sezoně 1997/98. V nedávném vysílání rozhlasové stanice RMC okomentoval současnou bobtnající barcelonskou herní i výsledkovou krizi. A mistr světa i Evropy nezvolil dvakrát diplomatické vyjádření. Pustil se do největší hvězdy z Camp Nou Lea Messiho, nešetřil ale ani svého krajana Griezmanna.

„Messi by mu měl víc přihrávat, ale upřímně mě to nepřekvapuje. Griezmann ztrácí míče, nevěří si. Měl by si s Messim promluvit, aby problém vyřešili," řekl osmačtyřicetiletý Dugarry a pokračoval v ještě ostřejším tónu.

„Griezmann by měl ukázat, že má koule. Říkám to už rok, že má problém s Messim. Měl by mu dát pěstí do obličeje!" šokoval bývalý francouzský reprezentant útokem na hvězdného Argentince. „Čeho se bojí? Dítěte, které měří jeden a půl metru a je polovičním autistou?" nebral si servítky.

Jenže Dugarry to za svůj komentář od fotbalových fanoušků pořádně schytal a za svá slova se později omlouval na Twitteru. „Nechtěl jsem urazit lidi s poruchou autistického spektra. To nebyl můj záměr. Omlouvám se lidem, kterých se to dotklo," napsal na sociální síť.

Reklama