Hlavní obsah

Prokletí jménem San Siro je zpět. Griezmann odkulhal a Atlético musí dohánět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojení fotbalisty Antoina Griezmanna a italského stadionu San Siro napsalo ve úterý další příběh. Už se zdálo, že francouzský útočník na milánském svatostánku protrhnul smůlu. Jenže omyl. Atlético Madrid prohrálo v úvodním osmifinále Ligy mistrů na Interu 0:1, sám Griezmann nedohrál kvůli zranění.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Antoine Griezmann (vlevo) z Atlética Madrid v souboji s Denzelem Dumfriesem z Interu Milán.

Článek

Vše začalo 28. května 2016. Atlético se ve finále Ligy mistrů postavilo na San Siru Realu Madrid. Griezmann mohl ve 48.minutě vyrovnat na 1:1, pokutový kop ale poslal do břevna. I když Atleti nakonec dovedli utkání do penalt, z trofeje se radoval Bilý balet.

„Moc dobře si na moment pamatuji, hodně to bolí. Myslím, že moje neproměněná penalta nám finále prohrála. Hráli jsme opravdu dobře a věřím, že bychom dali i druhý gól. Nemohu vrátit čas, ale bude to i za 10 nebo 15 let,“ vyprávěl Griezmann v prosinci 2023.

V tu chvíli už měl za sebou naopak dva pozitivní momenty na San Siru. V září 2021 přispěl gólem k výhře 2:1 nad AC Milán v základní skupině Ligy mistrů, o pár dnů později slavil na stejném místě s Francií titul v Lize národů.

V úterý se vrátil do známého prostředí, tentokrát opět v klubových barvách Los Colchoneros. Jistě doufal, že se potřetí v řadě bude vracet Stadia Giuseppeho Meazzy s pozitivními vzpomínkami. Jenže ne. Po nevinně vypadajícím souboji s Carlosem Augustem ihned naznačoval, že něco není v pořádku. Po několika minutách kulhání musel ze hřiště.

„Podvrknul si kotník, ale má ho silný a pevný. První zprávy jsou, že nejde o nic vážného, co by nás mělo nějak hodně znepokojovat,“ nastínil trenér Diego Simeone stav své ofenzivní opory. Jen co Griezmann usedl na střídačku, musel sledovat, jak domácí útočník Marko Arnautovič vstřelil jediný gól utkání.

„Máme dobrý pocit z výkonu proti skvělému soupeři. Mrzí nás, že jsme vyhráli jen o jeden gól, odveta v Madridu bude nesmírně náročná,“ uvědomuje si trenér Interu Simone Inzaghi. Italové byli zejména ve druhém dějství výrazně lepší a zahodili několik vyložených příležitostí. Proto panuje částečná spokojenost i na straně Atlética.

„Vedli jsme si docela dobře. Dlouho jsme vzdorovali a drželi čisté konto. Bohužel soupeř využil našeho velkého zaváhání, ale i my měli šance. Odveta bude složitá,“ dodal Simeone, jenž jako hráč Interu získal v sezoně 1997/1998 Pohár UEFA. Na přelomu tisíciletí pak v dresu Lazia odkopal po boku Inzaghiho 61 duelů, oba jsou podepsáni pod dosud poslední domácí titul Římanů ze sezony 1999/2000.

Odveta aktuálně čtvrtého celku španělské La Ligy s lídrem italské Serie A a finalistou minulého ročníku Ligy mistrů se na stadionu Wanda Metropolitano hraje ve středu 13. března. Zda bude k dispozici i Griezmann, se teprve uvidí. Jisté je, že v případě postupu se na San Siro už v této sezoně nevrátí.

Reklama