Hlavní obsah

Hotovo, podepsáno! Zidane se vrací do Realu! Spasí trápící se velkoklub?

Madrid/Praha
Aktualizováno

To byla rychlost! To, o čem se ještě přes den spekulovalo, je nyní potvrzeno! Oficiální web Realu Madrid vydal prohlášení, že po pondělní schůzi představenstva končí u prvního týmu trenér Santiago Solari a nahradí jej s okamžitou platností Zinédine Zidane!

Foto: Susana Vera, Reuters

Staronový kouč fotbalistů Realu Madrid Zinédine Zidane na tiskové konferenci.

Článek

Zidane přitom opustil madridský klub poměrně nedávno - před deseti měsíci poté, co dovedl Real potřetí k vítězství v Lize mistrů. Mužstvo po něm převzal Julen Lopetegui, který byl ale v listopadu po špatných výsledcích odvolán. Nahradil jej dřívější kouč rezervy madridského celku Solari, jenž byl původně jmenován dočasným koučem, ale záhy si vysloužil smlouvu až do léta 2021.

Nyní je ale všechno jinak a Zidane podepsal do 30. června 2022. "Je to obrovská zodpovědnost. A je skvělé být zpátky. Nezapomněl jsem, co jsme společně vyhráli," řekl Zidane při podvečerním uvedení do funkce. "Do Realu se vrací nejlepší trenér světa," konstatoval prezident madridského velkoklubu Florentino Pérez.

Slavný madridský klub je nyní v tabulce La Ligy „až" třetí. Na první Barcelonu ztrácí dvanáct bodů, na druhé Atlético bodů pět. Nedávno prohrál s vedoucím celkem tabulky z Katalánska hned dva zápasy v řadě a k tomu minulý týden vypadl s Ajaxem z Ligy mistrů.

"Jsem šťastný, že jsem zase doma. Chci zapracovat na tom, abychom klub dovedli zpátky tam, kam patří," dodal Zidane.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.