Hlavní obsah

Konec se zřejmě blíží. Modrič hraje stále méně a řeší svoji budoucnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři španělské tituly, pět triumfů v Lize mistrů a další nemalé úspěchy. Luka Modrič je jedním ze symbolů úspěšné éry Realu Madrid poslední dekády. Postupem času je ale podle zahraničních médií stále více pravděpodobné, že 38letý středopolař po sezoně v Bílém baletu skončí. Vyprší mu smlouva, prostoru už tolik nedostává, konkurencí je dravé mládí.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Luka Modrič z Realu Madrid v utkání proti Vallecanu.

Článek

„Chci pokračovat, protože si to zasloužím. Bez ohledu na to, co se stane, nic nezmění můj vztah k Realu Madrid – je to klub mého života,“ říkal Modrič na jaře 2023. Stalo se. Chorvatský držitel Zlatého míče z roku 2018, jenž do Realu přišel v srpnu 2012, odmítl nabídky například ze Saúdské Arábie a prodloužil kontrakt ještě na jednu sezonu.

V té však nedostává tolik prostoru, na kolik byl zvyklý. Napříč všemi soutěžemi odehrál zatím 1461 minut, což ho napříč kádrem řadí na 15.místo. Kompletních 90 minut zaznamenal čtyřikrát, často buď dostřídává, nebo jde z trávníku předčasně. Začátkem února dostal v důležitých utkáních doma s Atléticem, proti Gironě a s Lipskem v osmifinále Ligy mistrů dohromady 36 minut. S Lipskem nenaskočil vůbec.

Podle webu Relevo.com není Modrič spokojený s tím, jakou má v týmu pozici. Prý realita nekoresponduje s tím, co bylo ujednáno před prodloužením smlouvy.

„Mluvil jsem o tom s Lukou několikrát. Je zvyklý hrát téměř každý zápas. Když je na lavičce, mrzí ho to. A já mu rozumím, respektuji ho. Luka se chová profesionálně, velmi seriózně a stále bojuje o to, aby mohl hrát. Klub s legendami jako Modrič, Toni Kroos nebo Nacho jedná fér. Mezi námi dvěma je všechno zcela jasné,“ pravil o víkendu trenér Carlo Ancelotti.

Modričovi vyjádřil obdiv, poukázal na jeho stále nesporné kvality a uvedl, že je jen na samotném Chorvatovi, jestli bude chtít v Realu pokračovat. Podle webu The Athletic by si ho prý dokonce dokázal představit jako parťáka v realizačním týmu. Modrič měl odmítnout s tím, že má ještě chuť hrát.

Ale kde? Španělský gigant prožívá generační obměnu, prostor dostává dravé mládí v podobě Eduarda Camavingy nebo Auréliena Tchouaméniho, pozici si zatím stále drží 34letý Toni Kroos. K tomu ještě univerzál Federico Valverde nebo kometa ve fantastické formě zářící Jude Bellingham, jenž si ale plní více ofenzivní povinnosti.

Real navíc změnil rozestavení, střední záložníci jsou hlavní zbraní a dostávají více volnosti. Jenže Modrič sbírá vyšší minutáž hlavně v momentech, kdy je někdo zraněný, a Ancelotti je mnohdy nucen hodně experimentovat. Kdekdo by se s touto rolí spokojil, Modrič ale podle zahraničních médií ne. Jednoduše chce pravidelně hrát. Užívat si svůj milovaný fotbal naplno.

HráčPočet minut v sezoně 2023/2024
Federico Valverde 2 838
Jude Bellingham2 561
Toni Kroos2 152
Aurélien Tchouaméni1 832
Eduardo Camavinga1 745
Luka Modrič1 461

Není vyloučeno, že jeho konec v Realu bude oznámen s předstihem, aby se Modričovi dostalo důstojného rozloučení se vší grácií a fanoušky. Ze hry není ani pokračování v Bílém baletu, byť se nedá předpokládat, že by se Modričova pozice rapidně změnila.

A tak se začíná spekulovat, kam by mohl stále na evropský fotbal nadstandardní hráč zamířit. Mluví se znovu o Saúdské Arábii, zájem měl v nedávné minulosti projevit řecký Olympiakos Pireus nebo kluby z americké MLS. A co takový návrat kapitána chorvatské reprezentace do Dinama Záhřeb?

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články