Hlavní obsah

Krásné gesto. Fanoušci ve Španělsku zasypali hrací plochu tisíci plyšáků. Proč?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sevilla/Praha

Téměř každá rodina má na Vánoce své zvyky. Krásnou vánoční tradici má i ta velká fotbalová rodina týmu Real Betis z nejvyšší španělské fotbalové ligy. Klub každý rok před posledním domácím zápasem před Vánoci vyzve fanoušky, aby s sebou přinesli plyšáky pro děti, kteří žádnou rodinu nemají. Letos hřiště zavalilo téměř dvacet tisíc plyšových hraček!

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Příval plyšáků na hrací plochu v Seville.Video: sntv

 
Článek

V poločasové přestávce 17. kola španělské La Ligy mezi Betisem a San Sebastianem pokryly hrací plochu tisíce plyšových hraček, které se valily jako lavina od fanoušků z tribun. Klub je před zápasem vyzval, ať si s sebou na poslední domácí zápas před vánočními svátky přinesou čisté plyšáky ne větší než 35 centimetrů pro opuštěné děti.

Příznivci zelenobílých s radostí výzvu přijali a na trávník naházeli odhadem 19 tisíc plyšových hraček, které rozzáří mnoho dětských tváří. Pořadatelé a sběrači měli co dělat, aby hračky stihli před začátkem druhé půle odklidit včas.

Betis před přestávkou vedl 1:0 a štědrost fanoušků jej zřejmě nabudila. Ve druhém poločase daroval svému soupeři ještě další tři „dárečky" a uštědřil mu tedy porážku 4:0. Svěřenci Manuela Pellegriniho tak zpečetili čtvrté vítězství v La Lize za sebou a upevnili si třetí místo v tabulce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.