Hlavní obsah

Valencie - Barcelona 0:1Lewandowski v nastavení spasil Barcelonu

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony v generálce na závěrečný zápas skupiny Ligy mistrů v Plzni vyhráli ve 12. kole španělské ligy 1:0 ve Valencii díky gólu Roberta Lewandowského z třetí nastavené minuty. Cádiz překvapivě porazil Atlético Madrid 3:2. Zápas rozhodl gólem v deváté minutě nastavení Rubén Sobrino. Alméria využila početní výhody a třemi brankami v druhém poločase zdolala Celtu Vigo 3:1. Sevilla stále čeká na první domácí výhru, dnes na svém hřišti podlehli Vallecanu 0:1.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Robert Lewandowski (vpravo) se stal ve Valencii barcelonským spasitelem.

Článek

Barcelona mohla jít ve Valencii do vedení v 13. minutě, Fati ale velkou šanci neproměnil. O pět minut později skončil zápas pro útočníka domácích Cavaniho, který musel kvůli zranění střídat. Ve 23. minutě se trefil mezi tři tyče Fati, gól ale nebyl uznán kvůli ofsajdu.

V úvodu druhé půle se prosadili domácí: Lina zakončil do protipohybu Ter Stegena, videorozhodčí ale odhalil, že André tečoval centr na Linu dlaní, a tak gól nebyl uznán. V 85. minutě mohl rozhodnout Ferrán Torres, ve vyložené šanci ale pouze trefil svou stojnou nohu. Zápas vyvrcholil ve třetí minutě nastavení, kdy Raphinha našel centrem Lewandowského, který zakončením ve skluzu rozhodl.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Robert Lewandowski z Barcelony střílí jediný gól v utkání ve Valencii.

Barcelona se v neúplné tabulce posunula na první místo o skóre před Real Madrid, jenž má nedělní zápas proti Gironě k dobru. Katalánci, kteří se v úterý představí v Plzni už bez šance na postup do dalších bojů LM, odehráli dnešní zápas v sestavě: Ter Stegen - Balde, Koundé (74. Piqué), García (42. Alonso), Alba - De Jong, Busquets (56. Gavi), Pedri - Dembélé (56. Torres), Lewandowski, Fati (56. Raphinha).

Cádiz se ujal vedení již po 27 vteřinách zápasu. Espino přihrál z levé strany do vápna, kde se k míči dostal Bongonda a střelou z první překonal Oblaka. V 81. minutě si Fernández dobře zpracoval míč a prudkou ranou o břevno zvýšil na 2:0.

Atléticu však stačilo osm minut zápas na vyrovnání. Nejprve si střelu Félixe srazil do vlastní sítě obránce Hernández. Portugalský útočník pak v 89. minutě přesnou ranou zpoza vápna vstřelil další gól.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Fotbalisté Atlétika Mardid po nečekané ztrátě v Cádizu.

Z výhry se přesto radovali domácí, v deváté minutě nastavení odcentroval Alejo a míč dopravil do sítě tělem Sobrino. Atlético po vyřazení z Ligy mistrů potkal nezdar i v domácí soutěži, v níž prohrálo po pěti zápasech. Cádiz uspěl teprve podruhé v sezoně.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Stefan Savič (vlevo) z Atlétika Madrid a Ruben Sobrino z Cádizu.

Celta Vigo šla v Almeríi do vedení ve 25. minutě nádhernou brankou Veigy, který se z 20 metrů trefil přesně o břevno. O sedm minut později byl však po faulu vyloučen. Almería využila početní výhody v úvodu druhého dějství, vyrovnání zařídil Lázaro. Otočit zápas se podařilo domácím po hodině hry, kdy se z hranice pokutového území prosadil De la Hoz. V posledních minutách přidala Almería ještě třetí branku.

Vallecano porazilo Sevillu poprvé po 22 letech, zasloužil se o to García přesnou střelou z druhého poločasu. Účastník Ligy mistrů nedokázal vyhrát ani v jednom z úvodních šesti domácích zápasů v La Lize a je v neúplné tabulce na 16. místě.

Španělská fotbalová liga - 12. kolo:
Almería - Celta Vigo 3:1 (52. Lazaro, 60. De la Hoz, 90.+6 Eguaras - 25. Veiga)
Cádiz - Atlético Madrid 3:2 (1. Bongonda, 81. Fernández, 90.+9 Sobrino - 85. vlastní Hernández, 89. Joao Félix)
FC Sevilla - Vallecano 0:1 (61. García)
Valencie - FC Barcelona 0:1 (90.+3 Lewandowski)

Reklama

Související témata: