Hlavní obsah

Lewandowski vydělá v Barceloně přes miliardu

V přepočtu téměř 1,3 miliardy korun čistého si vydělá polský kanonýr Robert Lewandowski díky čtyřleté smlouvě s Barcelonou, kam přestoupil v létě z Bayernu Mnichov a ve středu se v jejím dresu postaví v Lize mistrů fotbalistům Plzně. Své bankovní konto může dvojnásobný nejlepší fotbalista světa obohatit ještě o bonusy za týmové úspěchy. Detaily jeho kontraktu zveřejnila španělská rozhlasová stanice Cadena Ser na svém webu.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Kanonýr Barcelony Robert Lewandowski měl znovu důvod k oslavám.

Článek

Lewandowski bude v Barceloně vydělávat v průměru 22 milionů eur hrubého (11 milionů eur čistého) za sezonu, což je o čtyři miliony eur víc než v Bayernu, který opustil po osmi letech jako sedminásobný nejlepší střelec bundesligy. V první sezoně činí hrubá mzda čtyřiatřicetiletého útočníka 20 milionů eur, v dalším ročníku 26 milionů, v třetím roce 32 milionů a v posledním 26 milionů. Čtvrtý rok smlouvy je podmíněn tím, že Lewandowski odehraje v předchozím ročníku přes 55 procent zápasů Barcelony.

Ještě více si může polský fotbalista finančně polepšit díky bonusům. Za španělský titul obdrží 600.000 eur a případný treble mu vynese dva miliony eur.

Barcelona navzdory velkým finančním problémům koupila Lewandowského za 50 milionů eur a vyhlášený kanonýr se jí začal hned v úvodu angažmá vyplácet. V úvodních čtyřech zápasech španělské ligy dal pět gólů a jeho týmu patří druhé místo v tabulce.

Reklama