Hlavní obsah

Mbappé do Realu? Telenovela bez konce. Informace o dohodě hráčovo okolí vyloučilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouholetá sága stále pokračuje. Ještě v pondělí dopoledne to vypadalo, že již konečně klapne tolik očekávaný přesun Kyliana Mbappého, jemuž v létě končí smlouva v Paris Saint-Germain, do Realu Madrid. Údajnou dohodu, k níž mělo podle několika zdrojů dojít, ale hráčovi agenti dementovali. Budoucnost 25letého útočníka je tak stále ve hvězdách.

Foto: Stephanie Lecocq, Reuters

Kylian Mbappé se raduje z vítězství.

Článek

Není to přitom poprvé, ba ani podruhé, co se historicky nejúspěšnější klub Španělska o služby 25letého rychlonožky zajímá. Naposledy byl přestup na spadnutí v létě 2022, Mbappé se ale nakonec rozhodl zůstat v PSG. Svoji roli přitom dozajista sehrály i vylepšené platové podmínky. Současný kontrakt doběhne francouzské hvězdě v červnu, přičemž pokud bude Mbappé chtít, může jej na vlastní žádost prodloužit ještě o rok.

Dojde k tomu? Zřejmě ne. Mbappé využívá toho, že mu smlouva skončí za méně než půl roku, a přemýšlí o svých možnostech. Server Footmercato tvrdil, že historicky nejlepší střelec PSG, jenž za klub nasázel 237 branek ve 284 utkáních, se již domluvil s Realem Madrid a 1. července 2024 posílí jeho řady.

Jenže zastupitelé samotného fotbalisty vyslali jasný signál. A to úplně opačný. „K žádné dohodě ohledně Kylianovy budoucnosti nedošlo, ani se o ní nediskutovalo. Žádné vnější vlivy nemohou určit načasování jeho rozhodnutí,“ vzkázali světu.

Fanoušci Realu Madrid, kteří ještě v ranních hodinách možná doufali, že vysněnou posilu konečně získají, se tak zatím nedočkali. O Mbappého služby přitom usiluje více zájemců. Deník Le Parisien například ještě před pár dny považoval za velmi reálný scénář, že francouzský reprezentant posílí Liverpool, jemuž by se hráč světové extratřídy také hodil. No, řekněme si to upřímně, komu ne…

Budoucnost je v tuto chvíli, jak už si u Mbappého všichni zvykli, nejistá. Ačkoliv přesunem do Realu Madrid, kterému odmalička držel palce, by si splnil dětský sen. V dospívání konkrétně obdivoval hlavně Cristiana Ronalda, jehož plakáty měl doslova oblepený celý pokojíček. Jenže aby se z Mbappého opravdu stal následník značky CR7, musel by jednou na nabídku ze Santiago Bernábeu opravdu, s definitivní platností kývnout…

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články