Hlavní obsah

Místo loučení ostuda. Piqué napadl rozhodčího a na trávník se nedostal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenhle zápas si asi celá Barcelona představovala jinak. Úterní duel na hřišti Osasuny měl být definitivně posledním v kariéře klubové legendy Gerada Piquého, pětatřicetiletý zadák ale nakonec šanci naposledy zamávat fanouškům z trávníku nedostal. V pozici náhradníka se totiž v poločase pustil do rozhodčího, vyfasoval červenou kartu a zápas pro něj předčasně skončil.

Foto: Vincent West, Reuters

Gerard Piqué ve svém posledním duelu za Barcelonu do hry nezasáhl, po verbálním útoku na rozhodčího viděl červenou kartu.

Článek

Poslední zápas Barcelony před dlouhou pauzou kvůli světovému šampionátu v Kataru v Pamploně měl vůbec speciální náboj. Domácí totiž lídra La Ligy už v šesté minutě zaskočili gólem Davida Garcíi po rohovém kopu, který hostující tým neúspěšně reklamoval kvůli údajnému faulu na Marcose Alonsa. A po půlhodině hry šli fanoušci Barcy do mdlob podruhé, když šutér Robert Lewandovski viděl po vzdušném souboji s úspěšným střelcem Osasuny, v němž sehrál významnou roli loket, druhou žlutou kartu a putoval do sprch.

A právě vyloučení klíčového forvarda totálně nadzvedlo Piquého. Rozhodčí Jesus Gil Manzano má totiž evidentně na hvězdy Barcelony pifku a v nedávné minulosti poslal předčasně ze hřiště Messiho, Neymara i Luise Suáreze. Což si legendární stoper pochopitelně dobře pamatuje a během poločasové pauzy k tomu sudímu řekl své.

Sudí podle deníku Marca po utkání uvedl do zápisu, že slyšel „Viděl jsi, cos odpískal za roh? Ty jsi rozhodčí, který nás podělal ze všech nejvíc. Je to kurva ostuda, srát na tvoji zkurvenou matku." Pro fanoušky Barcelony ovšem byla Piquého reakce na hranici příčetnosti důkazem, že si ikona počíná jako pravý člen budoucího vedení klubu.

Katalánský klub ve druhém poločase i v deseti mužích nepříznivý vývoj duelu otočil a po výhře 2:1 si před měsíční pauzou pojistil vedení v tabulce bez oheldu na výsledek čtvrtečního souboje Realu Madrid s Cádizem.

Sám Piqué si asi poslední duel v kariéře představoval jinak, vzpomínat ale bude stejně především na sobotní vystoupení proti Almeríi, kdy mu našlapaný Camp Nou přichystal dojemnou rozlučku na domácí půdě.

Reklama