Hlavní obsah

Mít Lewandowského v týmu je požehnání, prohlásil trenér Barcelony Xavi

Trenér Xavi vnímá působení fotbalového kanonýra Roberta Lewandowského v Barceloně jako požehnání. Čtyřiatřicetiletého kapitána polské reprezentace považuje za výjimečného hráče a přirozeného lídra. Letní posila z Bayernu Mnichov vstřelila ve španělské lize podruhé za sebou dvě branky a v nedělním třetím kole přispěla k domácí výhře "Blaugrana" 4:0 nad nováčkem z Valladolidu.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Barcelonský kanonýr Robert Lewandowski slaví gól.

Článek

Lewandowski otevřel skóre ve 24. minutě, kdy si zaběhl za obranu hostů a v nelehké pozici ze vzduchu usměrnil do sítě Raphinhovu přihrávku na zadní tyč. V 65. minutě zvýšil varšavský rodák na 3:0 po zakončení patou s pomocí teče stopera Valladolidu Joaquína Fernándeze.

"Chtěl bych vyzdvihnout jeho góly. Jeho dokonalé načasování na přihrávku, jeho pohyby, jak si kryje míč. Je to výjimečný hráč, úžasný. Je to přirozený lídr. Je bezvadné ho mít, je to požehnání," citoval Xaviho web deníku Marca.

Foto: Nacho Doce, Reuters

Radost hráčů Barcelony po vstřelené brance.

"Jde příkladem, je to rozený dříč. Je skromný, pracuje pro mužstvo a pomáhá realizačnímu týmu, dělá rozdíl. Cítí se pohodlně. Baví se s mladými hráči," uvedl dvaačtyřicetiletý bývalý záložník katalánského velkoklubu, jehož svěřenci příští týden načnou skupinu Ligy mistrů na Camp Nou proti Plzni.

Lewandowského ocenila i jiná letní akvizice "Barcy" stoper Jules Koundé. "Je to útočník, který disponuje vším. Dokazuje to svými góly a celkovou hrou. Je jedním z nejlepších hráčů na světě a pomáhá nám brankami," prohlásil třiadvacetiletý francouzský reprezentant.

Barcelona má po úvodních třech zápasech španělské ligy sedm bodů a je třetí. "Utkání s Valladolidem nebylo perfektní. Jsme na cestě. Prvních 40 minut bylo hodně dobrých, i druhý poločas jsme začali dobře. Odehráli jsme komplexní zápas, ale pořád je co zlepšovat. Nevyužili jsme některé šance. Jsme spokojení, odměnili jsme fanoušky, ale nemůžeme zpohodlnět," konstatoval Xavi, jenž s "Blaugrana" jako hráč vyhrál mimo jiné osmkrát španělskou ligu a čtyřikrát Ligu mistrů.

Reklama