Hlavní obsah

Naštvaný Ancelotti. Nemůžou si jen tak vybírat, kdo tu penaltu kopne, mínil po zápase

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Realu Madrid v pátečním zápase 3. kola španělské ligy porazili na venkovní půdě Celtu Vigo 1:0. Na tradiční pozápasové tiskové konferenci však místo běžných témat pro trenéra „Bílého baletu“ Carla Ancelottiho přítomné novináře nejvíce zajímala situace kolem pokutového kopu, u kterého byl kouč zjevně hodně nespokojen.

Foto: Lalo R. Villar, ČTK/AP

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti byl při zápase s Celtou Vigo hodně naštvaný.

Článek

V 66. minutě za bezbrankového stavu byl Brazilec Rodrygo podražen brankářem Celty Ivanem Villarem. Rozhodčí ukázal na pokutový puntík a bylo jasno. Kopala se penalta. K té se postavil sám faulovaný Rodrygo, ale tváří v tvář ho gólman vychytal. A na lavičce Realu to vřelo. Za záběrů z televizních kamer bylo vidět, že jindy celkem klidný Ancelotti byl velmi nespokojený.

Situaci se snažil trenér vysvětlit médiím na pozápasové tiskové konferenci. „Hráči si nemůžou jen tak vybírat, kdo tu penaltu bude kopat. Nechápu, co se stalo, měl to vzít Luka (Modrič). Normálně by to kopnul Vinícius Júnior, ale ten tam nebyl,“ zmiňoval po zápase, že hlavním exekutorem je normálně Brazilec Vinícius Júnior, nicméně ten musel v 18. minutě střídat kvůli zranění. A nahradit ho měl právě chorvatský vítěz Zlatého míče z roku 2018.

Ancelotti v tomto tématu ještě pokračoval a přiznal, že je na své hráče naštvaný: „Zlobím se? Trochu ano. V tu chvíli bylo těžké to hráčům nějak vykomunikovat, snažil jsem se jim to říct přes Federica Valverdeho, ale nebyl čas. Musíme si to s hráči vyhodnotit a podívat se na celou věc,“ dodal k celé situaci.

I přes tuto nepříjemnost může italského kouče těšit fakt, že se v 81. minutě prosadila nová letní posila Jude Bellingham a zařídila tak cenné vítězství se ziskem tří bodů. Fotbalisté Realu Madrid jsou tak po 3 kolech stále stoprocentní a zatím vévodí celé La Lize.

Reklama

Související témata: