Hlavní obsah

Nejhorší start za 33 let? Už to není jako dřív, Barcelona nemůže jen vyhrávat, říká Koeman

Fotbalová Barcelona už není v každém zápase favoritem jako dřív a fanoušci si na to musí zvyknout, uvedl její trenér Ronald Koeman. Jeho svěřence čeká ve středu ve španělské lize zápas se San Sebastianem, který soutěž překvapivě vede, zatímco slavný katalánský klub je v neúplné tabulce až osmý.

Foto: Albert Gea, Reuters

Ronald Koeman nemůže být s výkony svého týmu spokojen

Článek

Barcelona má za sebou nejhorší start do domácí soutěže za 33 let. Naposledy v neděli vydřela vítězství 1:0 nad Levante, předtím podlehla 1:2 Cádizu a v Lize mistrů prohrála s Juventusem jasně 0:3.

"Ten tlak je obrovský, všichni chtějí, abyste pokaždé vyhráli. Ale klub je teď v jiné situaci a je třeba se smířit s tím, že nemůže vyhrát každý zápas," řekl novinářům Koeman, který v srpnu nahradil Quiqueho Setiéna poté, co Barcelona zakončila sezonu poprvé od roku 2008 bez trofeje.

Po nedělním zápase s Levante se nizozemský kouč dostal do sporu s reportérem kvůli tomu, že poslal v závěru na hřiště obránce Samuela Umtitiho, aby pomohl udržet týmu těsné vedení. Kritikům připadá, že se tím Barcelona zpronevěřila svému útočnému stylu.

Výtky nechápu, říká Koeman

"Dokážu pochopit kritiku, když prohrajete čtyři nebo pět zápasů, ale nechápu výtky, že jsem na pár minut nasadil obránce, protože jsme chtěli prostě vyhrát," uvedl bývalý hráč Barcelony, v jejímž dresu vybojoval čtyři ligové tituly.

"S výsledky nemůžeme být zatím spokojeni. Prohráli jsme zápasy, které jsme prohrát neměli. Snažíme se zlepšovat a ten výsledek byl pro nás velmi důležitý. Tým si to odpracoval a ty tři body nám snad pomohou ke klidu v zítřejším zápase," dodal mistr Evropy z roku 1988.

Reklama

Související témata: