Hlavní obsah

Nejlepší fotbalista planety vsítil hattrick. Rozhodčí mu však zasadil ostrý zářez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí si došel pro svůj premiérový triumf v anketě Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa. Ve středu své vítězství mohl Karim Benzema oslavit hattrickem proti Elche, ale videorozhodčí byl proti. Dva ze tří gólů mu kvůli ofsajdu neuznal, ale přesto se čtyřiatřicetiletý Francouz mohl se svými spoluhráči z Realu Madrid radovat z vítězství 3:0.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Čerstvý držitel Zlatého míče Karim Benzema měl v zápase s Elche několik šancí.

Článek

Fotbalisté Bílého baletu zažívají velice povedené období. Zajistili si postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů, ovládli slavné El Clásico proti Barceloně a jejich hvězda Karim Benzema si poprvé v kariéře došla pro triumf ve Zlatém míči. Proti Elche je tedy podle papírových předpokladů nemělo čekat nic těžkého. Tým totiž figuruje na samém dně tabulky.

Hned v šesté minutě zápasu se po přihrávce Viníciuse Juniora prosadil Benzema poprvé, jenže gól mu nebyl VARem uznán pro ofsajdové postavení Brazilce. O pět minut později skóre otevřel Valverde. Ve 26. minutě byl gólman Elche překonán znovu, jenže branka Alaby opět nebyla uznána kvůli ofsajdu.

Po čtvrt hodině hry ve druhém poločasu se znovu prosadil Benzema, ale co čert nechtěl, gól mu opět ukradl VAR. Zkušený útočník se však nenechal odradit a do třetice všeho dobrého to vyšlo. V 75. minutě přízemní ranou překonal brankáře Badiu. Výhru pojistil minutu před vypršením základní hrací doby Asensio.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články