Hlavní obsah

Real Madrid - Atlético 1:1Osmnáctiletý Rodríguez zachránil Realu bod v bitvě o Madrid

Fotbalisté Realu Madrid pouze remizovali ve 23. kole španělské ligy v městském derby s Atléticem 1:1. "Bílému baletu" zachránil bod osmnáctiletý Álvaro Rodríguez a obhájce titulu nenavázal na úterní dominantní výhru na hřišti Liverpoolu v Lize mistrů (5:2). Trenér hostujícího Atlética Diego Simeone vedl tým v 612. zápase a vyrovnal klubový rekord Luise Aragonése.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Fotbalista Realu Nacho (vpravo) bojuje o míč v madridském derby s Nahuelem Molinou z Atlétika.

Článek

Jeho svěřenci hráli od 64. minuty bez Correy, vyloučeného za úder loktem. Přesto se Atlético dostalo do vedení, poté co si na Griezmannův centr naskočil Giménez a překonal hlavou Courtoise. Domácí vyrovnali pět minut před koncem a opět se o gól zasloužil Uruguayec. Modrič našel centrem z rohového kopu střídajícího Rodrígueze, který v teprve druhém utkání za Real vyrovnal.

"Bílý balet" na druhém místě ztrácí sedm bodů na Barcelonu, která až v neděli nastoupí na hřišti Almeríe. Atlético je v neúplné tabulce dál čtvrté.

Fotbalisté Valencie si po pěti ligových prohrách překvapivě vyšlápli na třetí San Sebastian, o domácím vítězství 1:0 rozhodl vlastní gól.

Španělská fotbalová liga - 23. kolo:
Espaňol Barcelona - Mallorca 2:1 (22. a 51. Braithwaite - 41. Muriqi)
Cádiz - Vallecano 1:0 (74. Guardiola)
Real Madrid - Atlético Madrid 1:1 (85. Rodríguez - 78. Giménez),
Valencie - San Sebastian 1:0 (40. vlastní Zubeldia).

Reklama