Hlavní obsah

Villarreal - Espaňol 5:1Pino čtyřmi góly zařídil fotbalistům Villarrealu výhru nad Espaňolem

Fotbalisté Barcelony ve 26. kole španělské ligy deklasovali Bilbao 4:0 a vrátili se na čtvrté místo neúplné tabulky o skóre před mistrovské Atlético Madrid. FC Sevilla porazil v městském derby Betis 2:1 a upevnil si druhou příčku. Třetí Betis na rivala ztrácí už osm bodů. Devatenáctiletý Yeremy Pino z Villarrealu se blýskl čtyřmi góly a výrazně pomohl k vítězství 5:1 nad nováčkem Espaňolem.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Villarrealu se radují z branky

Článek

Barcelona měla na Camp Nou od začátku převahu, kterou poprvé gólově vyjádřila ve 37. minutě. Piqué po rohu hlavičkoval do břevna, ale Aubameyang z pohotové dorážky uspěl. Gabonský kanonýr navázal na hattrick z minulého kola ve Valencii.

Domácímu trenérovi Xavimu pak vyšlo střídání, protože Dembélé v 73. minutě skóroval a v závěru ještě připravil dvě branky pro další náhradníky Luuka de Jonga a Depaye. "Barca" tak vyhrála třetí soutěžní duel po sobě se čtyřmi vstřelenými góly.

FC Sevilla doma nakročil k vítězství už v prvním poločase, kdy se prosadili Rakitič z penalty a střídající Munir. Betis se dočkal gólu až ve čtvrté minutě nastavení, Canalesova trefa z přímého kopu ale už znamenala pouze korekci výsledku. Domácí protáhli ligovou sérii bez porážky na 12 utkání a jsou šest bodů za vedoucím Realem Madrid.

Pino otevřel skóre ve 14. minutě hlavou, za šest minut zvýšil po rohovém kopu a těsně před pauzou dokonal hattrick snadnou dorážkou. Talentovaný křídelní hráč se prosadil ještě v 53. minutě po kličce brankáři Lópezovi. Před dnešním zápasem přitom Pino v sezoně zaznamenal jen dvě ligové trefy.

Espaňol snížil v 65. minutě zásluhou Bareho, ale poslední slovo měl v závěru domácí náhradník Dia. Villarreal vyhrál čtvrté z posledních pěti kol a je šestý. Barcelonský tým v La Lize nezvítězil posedmé za sebou a je na 13. příčce.

Španělská fotbalová liga - 26. kolo:
Villarreal - Espaňol Barcelona 5:1 (14., 20., 45. a 53. Pino, 86. Dia - 65. Bare),
FC Sevilla - Betis Sevilla 2:1 (24. Rakitič z pen., 41. Munir - 90.+4 Canales)
San Sebastian - Pamplona 1:0 (52. Elustondo)
FC Barcelona - Bilbao 4:0 (37. Aubameyang, 73. Dembélé, 90. L. De Jong, 90.+4 Depay).

Reklama

Související témata: