Hlavní obsah

Předčasná senzace? Bílý balet si nejspíš bude muset na zázračného kanonýra počkat

Madrid

Situace se mění každým dnem. Španělská Marca na konci Velikonoc uvedla, že fotbalový Real Madrid plánuje ještě letos získat za 75 milionů eur (více než dvě miliardy korun) devatenáctiletého norského kanonýra Erlinga Haalanda z Borussie Dortmund. Okamžitě se však objevilo několik odmítavých reakcí. Bílý balet si na velký úlovek bude muset nejspíš počkat. Hráčův agent Mino Raiola tvrdí, že Haaland tak rychlý přestup neplánuje.

Foto: Sport.cz

Norský útočník Erling Braut Haaland přitahuje zájem bohatých klubů.

Článek

Zázračný teenager. Erling Haaland v závěru minulého roku přesídlil do Dortmundu z rakouského Salcburku za 20 milionů eur a v prvních jedenácti soutěžních zápasech v novém působišti nasázel 12 branek.

Proto podle některých zdrojů cena norského superstřelce narostla až na 80 milionů eur. O Haalanda se zajímají největší evropské kluby. Řada z nich přitom během aktuální koronakrize ani neví, jak vůbec zaplatit své zaměstnance...

„Není to pravdivá informace. Výstupní klauzule o Haalandově odchodu do jiného klubu za 75 milionů eur nevstoupí v platnost dříve než v létě 2021," odmítá španělský deník As, že by útočník zamířil už co nejdříve do Realu Madrid.

V Dortmundu může dozrát

Podle německého Bildu mladý Nor buď naplní smlouvu s Borussií do roku 2024, nebo klub opustí nejdříve v létě 2021.

„Dortmund je pro mě dobrý, cítím se tu jako doma," reaguje na přestupové spekulace sám Haaland.

„Musí se dále rozvíjet jako fotbalista a Dortmund je pro něj opravdu ideální místo. Nemyslím si, že by i on sám měl zájem opustit klub již toto léto," tvrdí Haalandův agent Mino Raiola. Podle španělských médií jeden z nejznámějších světových agentů Raiola inkasoval z Haalandova přestupu do Dortmundu 15 milionů eur.

Real Madrid každopádně po odchodu Cristiana Ronalda do Juventusu Turín tlačí bota právě na hrotu útoku. Proto se vedle Haalanda zaměřil také na o dva roky staršího Kyliana Mbappého. Francouz je v PSG smluvně vázán do roku 2022 a jeho hodnota na současném přestupovém trhu se odhaduje na 180 milionů eur (4,9 miliardy korun).

Reklama

Související témata: