Hlavní obsah

Prst v zadku od fanouška. Trestal bych to jako rasismus, čertil se záložník Sevilly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otočil se směrem k první řadě tribun a nechápal. Ani nestihl kroutit hlavou. Fotbalista Sevilly Lucas Ocampos se v pondělním utkání španělské La Ligy na hřišti Vallecana (2:1) dočkal opravdu nevídaného kontaktu s jedním z domácích fanoušků. Ten mu totiž před vhazováním strčil prst do zadnice. „Doufám, že se tím vedení soutěže bude zabývat, jako kdyby šlo o rasistické urážky,“ zlobil se dvanáctinásobný argentinský reprezentant.

Foto: Susana Vera, Reuters

Záložník Sevilly Lucas Ocampos (v bílém) během utkání proti Atléticu Madrid

Článek

Ocampos se ale zachoval příkladně. Ač v něm vařila krev, tak fanouška, podle dostupných záběrů nezletilého, nijak neinzultoval. Fyzicky, a zřejmě ani slovně. „Držel jsem se, protože mám dvě dcery a nechci, aby se jim tohle někdy přihodilo. Věřím, že proběhne disciplinární řízení, které toho hlupáka potrestá. Ale jen jeho, ostatní fanoušci Vallecana se obvykle chovají příkadně,“ uvedl záložník Sevilly.

„Doufám, že se nic podobného už nestane. Kdo ví, jaké by mělo následky, kdyby k tomu došlo v ženském fotbale,“ dodal Ocampos.

Hráče podpořila i samotná Sevilla. „Vyjadřujeme Lucasovi maximální podporu. Byl obětí obscénního a nevhodného gesta jedním z fanoušků, i tak ale ukázal vyspělost a profesionalitu. Věříme, že La Liga podnikne potřebné kroky a upraví regulace, aby k ničemu takovému již nedošlo. Jestli chceme být nejlepší ligou na světě, takové chování nelze přejít,“ stojí na webových stránkách klubu. Vallecano incident zatím nijak neokomentovalo.

Sevilla je po vítězství na šestnácté pozici španělské nejvyšší soutěže, od sestupových příček ji dělí tři body. Čtrnácté Vallecano na ni má čtyřbodový náskok.

Reklama