Hlavní obsah

Rozklad Barcelony se prohlubuje. Kouč zaskočil nečekaným tahem, prezident nestačil zasáhnout

Barcelona/Praha

Úpadek slavné Barcelony nabírá na obrátkách. Výsledkově i herně nevýrazný začátek sezony v éře po odchodu Lionela Messiho doplňují podivné kroky vedení i trenéra. Právě kouč Ronald Koeman se znovu ocitl hned na startu nového ročníku pod silným tlakem.

Foto: @RonaldKoeman, Twitter

Trenér Barcelony Ronald Koeman se dostává pod velký tlak.

Článek

Nizozemský stratég všechny zaskočil, když po příchodu na středeční tiskovou konferenci přečetl z papíru prohlášení, v němž během zhruba tříminutového monologu prosil o „podporu v obtížných časech". Na dotazy novinářů odmítl odpovídat a ihned po přečtení prohlášení se rozloučil a odešel.

Tlak na Koemana začal sílit ihned po domácím debaklu v Lize mistrů s Bayernem 0:3, když během celého zápasu slavná Barca nevystřelila na bránu. V lize následně Katalánci zachraňovali na Camp Nou alespoň remízu v nastavení proti Granadě.

A na tiskové konferenci před čtvrtečním duelem s Cádizem pak přišel podivný trenérův výstup, od kterého se distancoval klubový prezident Joan Laporta. O Koemanově záměru se prý dozvěděl těsně před setkáním s médii a nešlo mu už zabránit.

„Zjistili až na poslední chvíli, že chce přednést to prohlášení. Má povinnost chodit na tiskové konference a má svobodu mluvit podle svého uvážení. Respektujeme koučovo rozhodnutí, ale já ani kapitán týmu jsme o tom ještě krátce před tiskovou konferencí nevěděli," prozradil Laporta španělskému listu Sport.

„Jsme ve složité situaci a měli bychom zachovat klid a počkat si na dobrý výsledek ze zápasu s Cádizem, protože ten nás zajímá především. Jen dobré výsledky nám pomůžou nelehkou dobu překonat," pokračoval prezident.

Koeman byl jmenován trenérem ještě za Laportova předchůdce Josepa Marii Bartomeua a není žádným tajemstvím, že se s novým vedením klubu nemá úplně idylické vztahy. Těm neprospěla ani Koemanova kritika na současného prezidenta pro nizozemská média, když prohlásil, že Laporta „příliš mluví".

Laporta na přímou otázka, zda jeho trpělivost s Koemanem má své limity, odpověděl jasně: „Ano, samozřejmě, má."

Reklama

Související témata: