Hlavní obsah

Šestnáctiletý milionář už je stratég. Ödegaard vymazal chválu Messiho

Madrid

Humbuk kolem velkého přestupu se pomalu zmírňuje, mladému milionáři teď začíná na San Bernabeu tvrdá práce. Real Madrid minulý týden koupil talentovaného fotbalistu Martina Ödegaarda. Za šestnáctiletého záložníka zaplatil Strömsgodsetu 3 milióny eur (84 miliónů korun) a podepsal s ním šestiletou smlouvu. Platem 80 tisíc liber týdně, což jsou v přepočtu téměř 3 milióny korun, udělal z „Norského zázraku“ nejbohatšího šestnáctiletého fotbalistu světa...

Zázračný norský mladík už je akvizicí Realu Madrid

 
Článek

Královský klub, královské podmínky. Šestnáctiletý milionář brzy pochopil, že teď už musí být také stratég, aby si je zasloužil.

Martin Ödegaard má hned po svém přestupu na svědomí i první aférku. Na svém oficiálním Twitteru totiž rychle smazal odkazy, kde chválil Lionela Messiho, hvězdu konkurenční Barcelony. A na přímou otázku reportéra, zda má raději Messiho nebo Cristiana Ronalda, odpověděl bez většího přemýšlení: „Ronalda."

Zkrátka diplomat. Fanoušci i odborníci teď přitom spekulují, zda z něj vyroste právě nový Messi. Šikovný ofenzivní záložník se totiž prezentuje podobným herním stylem jako argentinská superstar.

„Lidé by neměli očekávat od Martina nadpřirozené věci. Je scestné hovořit již dnes o tom, zda se jednoho dne vyrovná Messimu. Stále má přece pouze šestnáct let a potřebuje rozvíjet svůj talent," cituje server goal.com slova norského internacionála Jana Aageho Fjörtofta.

Zlákali ho Ancelotti a Zidane

Rodák z města Drammen je považován za největší talent mezi svými vrstevníky. O Ödegaarda se zajímaly přední evropské kluby jako Bayern Mnichov, Borussia Dortmund, Barcelona, Arsenal, Liverpool či Ajax Amsterdam.

Vybral si ale Real Madrid. Velkou roli v jeho rozhodování prý sehráli trenéři Carlo Ancelotti a Zinedine Zidane.

„Jsem nadšený, že budu trénovat s prvním i druhým týmem. A když mě Carlo Ancelotti povolá, abych hrál, bude to splněný sen," bájí šestnáctiletý kluk.

„Real ho lákal. Myslím, že to byla správná volba. Mají silný rezervní tým, který koučuje Zinedine Zidane. Pro talentovaného záložníka není vůbec špatné, pokud ho trénuje Zidane," schvaluje mu Fjörtoft volbu.

Co nejčastěji potkávat míč

Bílý balet teď bude rozvíjet talent zázračného mladíka. Nejspíš na pozici uprostřed zálohy. „Mám rád míč. Proto bych rád hrál tam, kde se s ním budu nejčastěji potkávat," netají Ödegaard, technický záložník, který rád rozdává přesné přihrávky a tlačí se i do zakončení.

„Martin je rozumný kluk. A dovolím si tvrdit, že Real si zaslouží. Před jedenácti měsíci ho ještě nikdo neznal. Jeho vývoj je fenomenální. Svědčí o tom fakt, že se dostal do národního týmu, a to ne kvůli médiím a statistikám, ale proto, že je prostě kvalitní fotbalista," poukazuje Fjörtoft.

Reklama

Související témata: