Hlavní obsah

Sevilla s novým trenérem přehrála Valencii jasně 3:0

MADRID

Ve šlágru 9. kola španělské ligy vyhráli fotbalisté Sevilly 3:0 nad Valencií. Nejlepším možným způsobem se tak představili novému trenérovi Jiménezovi, který v týdnu nahradil Juandeho Ramose. Sevilla tak po špatném startu do sezony vyhrála podruhé za sebou a patří jí desátá příčka. Valencie zůstala čtvrtá.

Článek

Sevilla se dostala do vedení zásluhou kanonýra Kanoutého, který využil chybného odkopu hostující obránce a z otočky skóroval. Těsně před poločasem mohl zvýšil Poulsen, ovšem jeho gól nebyl uznán kvůli ofsajdu. Dánský záložník si tak musel počkat do 74. minuty, kdy překonal obranu Valencie podruhé a nečekaně jasné vítězství v závěru zpečetil Fabiano.

Soupeř Slavie Praha v základní skupině Ligy mistrů dnes nastoupil v sestavě: Palop - Alves, Fazio, Crespo, Dragutinovič - Keita, Correia (61. Capel), Poulsen, Navas - Kanouté (80. Renato), Fabiano (90. Koné).

Fotbalisté Zaragozy porazili Villarreal

Fotbalisty Villarrealu po skvělém vstupu do sezóny vrátilo zpět na zem ndělní utkání v Zaragozy, kde prohráli jasně 1:4. Hosté, kteří byli před zápasem na druhém místě tabulky, vůbec nezvládli druhý poločas, ve kterém inkasovali hned třikrát. Střelecky se dokázali prosadit až za stavu 0:4, když snížil Pirés.

Villarreal, který je soupeřem Mladé Boleslavi v základní skupině Poháru UEFA, hrál v sestavě: Viera - Capdevila, Cygan, Venta, Fuentes - Pirés, Cazorla (46. Rossi), Cani, Senna (70. Mavuba) - Bruno, Tomasson (65. Nihat).

Zaváhání Villarrealu využili hráči Barcelony k tomu, aby se vrátili na druhou příčku v tabulce. Sami totiž dokázali porazit nováčka z Almerie 2:0. Vítěznou branku zaznamenal Henry po rychlém protiútoku Dos Santose. Osmnáctiletý Mexičan byl také u druhého gólu, když upadl v pokutovém území a odpískanou penaltu proměnil střídající Messi.

Obhájce titulu Real Madrid byl blízko druhé ligové ztrátě za sebou, ovšem nakonec dokázal sedmnáctou La Coruňu porazit 3:1. Vítěznou branku vstřelil deset minut před koncem kapitán Raúl. Real si tak pojistil první místo v tabulce, kde má dvoubodový náskok před Barcelonou.

Real zaspal úvod zápasu a již po několika vteřinách prohrával po brance Xisca. Ale již v 7. minutě bylo vyrovnáno, když kanonýr Van Nistelrooij proměnil pokutový kop. Pak se střelci na dlouho odmlčeli a rozhodující momenty přišly až deset minut před koncem. Raúl nejprve zajistil Realu výhru a záhy byl vyloučen hostující Sergio. Přesilovou hru pak využil k pojišťující trefě Robinho.

Výsledky - 9. kolo:
Levante - Atlético Madrid 0:1 (27. Forlán), Murcía - Huelva 1:0 (46. Regueiro), Pamplona - Valladolid 2:2 (74. a 79. Dady - 36. Rubio, 52. Jonathan), Real Madrid - La Coruňa 3:1 (7. Van Nistelrooij z pen., 79. Raúl, 89. Robinho - 1. Xisco), Santander - Getafe 2:0 (40. Serrano, 75. J. Lopéz), Zaragoza - Villarreal 4:1 (37. Oliveira, 50. González, 67. Milito z pen., 79. S. Garcia - 82. Pirés), FC Barcelona - Almería 2:0 (37. Henry, 81. Messi z pen.), FC Sevilla - Valencia 3:0 (10. Kanouté, 74. Poulsen, 86. Fabiano).

Reklama

Související témata: