Hlavní obsah

Před zápasem hlasitý pískot, poté aplaus za vlastní gól. Bývalý kapitán Realu zažil v Barceloně smolný večer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Patřil k nejnenáviděnějším hráčům Realu. A nic se na tom nezměnilo, ani když dorazil do Barcelony v dresu Sevilly. Byť fanoušci Barcy bývalému dlouholetému kapitánovi Bílého baletu Sergio Ramosovi po pátečním utkání španělské ligy aplaudovali. Ironicky mu děkovali, že vlastním gólem rozhodl duel, který orámoval protest vedení Sevilly vůči Barceloně (1:0).

Foto: Jose Breton, ČTK/AP

Obránce Sevilly Sergio Ramos.

Článek

„Když má soupeř tolik lidí v šestnáctce, je těžké se tomu celý zápas bránit, aniž byste udělali chybu. Sergio (Ramos)chtěl míč odkopnout, šlo o smolný moment,“ řekl trenér Sevilly Jose Luis Mendilibar.

Pro legendu Realu Madrid Ramose, který přišel v létě do Sevilly po dvouletém působení v Paris St-Germain, šlo o rekordní 34. zápas proti Barceloně v La Lize. Sedmatřicetiletý borec si v 76. minutě nešťastném srazil do vlastní brány přihrávku 16letého Lamina Yamala, kterého kdysi držel za ruku v tunelu před El Clásikem.

„Tohle je prostě život a fotbal. Sergio zaslouží obdiv, že stále hraje. Je to skvělý hráč a profesionál, drží se stále na špičkové úrovni,“ ocenil Ramose kouč Barcelony Xavi Hernandez po utkání se Sevillou, která neměla na olympijském stadionu Montjuic, dočasném domácím hřišti Barcy, žádného zástupce ve VIP boxu. Na protest proti korupční kauze kolem Barcelony.

Barcelona čelí obvinění kvůli platbám Jose Marii Enriquez Negreirovi, bývalému viceprezidentovi komise rozhodčích, výměnou za příznivá rozhodnutí sudích. Záležitost vyšetřuje i UEFA.

„Vyjadřujeme naprosté pobouření a odsuzujeme činy provedené bývalými funkcionáři FC Barcelona, kteří jsou obžalováni v případu Negreira. Činy, které jsou údajně považovány za trestné,“ stojí v prohlášení Sevilly.

Reklama