Hlavní obsah

Tady střílím já! Frustrovaný Lewandowski gestem pobouřil barcelonské publikum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Robert Lewandowski se po téměř dvouměsíční gólové odmlce opět prosadil a svým dvougólovým příspěvkem se stal hrdinou vítězného zápasu 2:1 proti Alavésu. Lewandowski byl z minulosti navyklý na mnohem větší brankové příděly a dlouhý půst zanechal stopy na jeho psychickém rozpoložení. Španělská média totiž poukazují na jeho frustrované gesto vůči mladému spoluhráčovi Lamine Yamalovi, který se v jedné z akcí rozhodl pro střelu namísto přihrávky na lépe postaveného Poláka. Oba hráči si poté vše vyjasnili po druhé brance polského kanonýra.

Foto: Profimedia.cz

Robert Lewandowski se rozčiluje v zápase s Alavésem.

Článek

Zápas s Alavésem se pro Barcelonu dlouho nevyvíjel podle představ. Tým trenéra Xaviho prohrával již po 1. minutě hry po brance Samuela Omorodiona. Lewandowski vyrovnal až po 53 minutách hry efektní hlavičkou. Domácí favorit zápasu musel nicméně bojovat o vítězství až do samého konce.

Kamery zachytily zajímavou situaci v 72. minutě zápasu. Po jedné z akcí Barcelony, která neskončila gólem, se Lewandowski začal vztekat a gestikulovat směrem k mladičkému talentu Blaugrany Lamine Yamalovi. Polák očekával přihrávku, která nepřišla. Yamal následně přiběhl k Lewandowskému a chtěl si omluvným gestem s Polákem plácnout. Lewandowski však zůstal nevzrušeně stát a dlaň 16letému Španělovi nenastavil.

I když ignorování Yamalovy ruky mohlo navádět, že mezi oběma hráči existuje nějaký konflikt, o několik minut později, po proměněné Lewandowského penaltě, si hráči v živelném rozhovoru všechno vyříkali. Deník Mundo píše, že toto je poslední tečka za celým tímto příběhem, a že žádné napětí mezi útočníky Barcelony neexistuje.

Lewandowski vždy platil za hráče, který podporuje a motivuje mladší parťáky. Ale i na něm se pravděpodobně projevila mini krize, kterou si prošel jak sám fotbalista, tak i týmy, ve kterých nastupuje. Polák do včerejška nevsítil branku v šesti zápasech po sobě, což se mu stalo naposledy mezi prosincem 2010 a únorem 2011, kdy v dresu Dortmundu vyšel naprázdno v 10 zápasech.

Samotná Barcelona také nezáří. Po remíze s Gironou přišly také prohry s Realem a Šachťarem v Lize mistrů. Chuť si Lewandowski nespravil ani na srazech národního týmu, Poláci vyhořeli v „naší“ kvalifikační skupině a jsou daleko od přímého postupu.

Lewandowski si bude moci spravit náladu v závěru kvalifikace na mistrovství Evropy 2024 v Německu, Poláky čeká poslední zápas v pátek ve Varšavě právě proti české reprezentaci.

Reklama