Hlavní obsah

Tohle nesvedl ani Messi! Snil jsem, že dám Realu gól, ale hned čtyři? Šílené, zářil útočník Girony

Pětadvacátý duben 2023. Toto datum si bude pamatovat do konce života. Argentinský útočník Taty Castellanos vstřelil slavnému Realu Madrid v úterním duelu španělské La Ligy čtyři góly, Gironě pomohl k senzačnímu vítězství 4:2. Bílý balet zřejmě definitivně přišel o naději na titul, na první Barcelonu, která má zápas k dobru, ztrácí sedm kol před koncem 11 bodů.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Taty Castellanos slaví další branku do sítě Realu

Článek

Jeho slavný krajan Lionel Messi dal Realu během svojí kariéry spousty gólů, nikdy ale čtyři v jednom zápase. Castellanos to svedl za 62 minut. Stal se prvním argentinským hráčem, který toto dokázal.

„Mým snem bylo dát proti Madridu gól. Ale čtyři? To jsem si nedokázal ani představit, tohle je šílené. Upřímně, ještě mi nedošlo, co se mi povedlo," citoval 24letého Castellanose španělský sportovní deník Marca.

V rámci španělské ligy se minimálně čtyřikrát trefil do sítě Bílého baletu naposledy v roce 1947 tehdejší útočník Ovieda Esteban Echevarría (jediný, který vstřelil Realu 5 gólů). Čtyři branky od jednoho hráče inkasoval Real naposledy od Roberta Lewandowského v semifinále Ligy mistrů v roce 2013. Polský kanonýr působil tehdy v Borussii Dortmund.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Taty Castellanos se raduje z branky do sítě Realu

Castellanos rozdělil góly rovnoměrně do obou poločasů. Skóroval ve 12., 24., 46. a 62. minutě. Deset minut po čtvrté trefě střídal, stadion mu aplaudoval ve stoje. Kdo je ale vlastně Taty Castellanos?

Narodil se v argentinské Mendoze, nikdy však nehrál v dospělosti za argentinský klub. Působil v Montevideo City Torque v Uruguayi a v University of Chile, byl také součástí týmu Argentiny do 23 let. Do Girony přišel na hostování z týmu americké MLS New York City, kam přestoupil v roce 2018.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Zklamaní hráči Realu Madrid po zápase s Gironou

„Čtyři góly Realu? Tohle není špatné pro někoho, kdo odehrál polovinu svých zápasů v kariéře na baseballovém hřišti," vtipkoval oficiální twitterový účet Major League Soccer. New York City totiž hrají domácí zápasy na Yankee Stadium, domovské aréně basebalového New York Yankees...

Hráči, kteří vstřelili Realu minimálně 4 góly
Josep Samitier (Barcelona) 1926 (Španělský pohár)
Carlos Bestit (CE Europa) 1929 (liga)
Martín Vantolra (Barcelona) 1935 (liga)
Martínez Catala (Oviedo) 1940 (liga)
Emilín (Oviedo) 1944 (liga)
Esteban Echevarría (Ovideo) 1947 (liga, 5 gólů)
Eulogio Martínez (Barcelona) 1957 (Španělský pohár)
Diego Milito (Zaragoza) 2006 (Španělský pohár)
Robert Lewandowski (Dortmund) 2013 (Liga mistrů)
TATY CASTELLANOS (Girona) 2023 (liga)

Reklama