Hlavní obsah

Trauma bývalého šéfa Barcelony: Kondomy a vazelína při nástupu do vězení, pak pláč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roli prezidenta Barcelony slavil Sandro Rosell dvakrát titul ve španělské fotbalové lize, stejně tak jako třeba triumf v Lize mistrů, Superpoháru UEFA nebo na mistrovství světa klubů. Jenže nedlouho po konci svého funkčního období si prožil také tvrdý pád na dno, když strávil téměř dva roky ve vězení. Nyní s odstupem popsal traumatické zážitky, které ho za mřížemi potkaly.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý prezident Barcelony Sandro Rosell po propuštění z vězení.

Článek

Španělský byznysmen, během jehož prezidentství přišli do katalánského velkoklub takoví borci jako Neymar, Fábregas či Mascherano, byl kvůli obvinění z finančních podvodů poslán bez možnosti kauce do vězení, kde strávil dlouhých 645 dnů, než byl po třinácti zamítnutých žádostech v dubnu 2019 propuštěn na svobodu a následně i soudně zproštěn viny.

Vězeňské peklo nyní popsal v televizním pořadu „Viajando con Chester".

„Vězni mi několikrát vyhrožovali. Chtěli mě zmlátit. Jednou za to, že jsem byl prezident Barcelony a jednou za to, že jsem Katalánec. Byly to šílené časy. Jeden vězeň pobodal jiného, protože mu prý dlužil coca colu," rozpovídal se v rozhovoru.

„Ale pár kluků, s nimiž jsem se skamarádil, mě přišli bránit. Jednou se mi to stalo v Madridu, ale také v Barceloně. Přišli na moji obranu, aniž bych je žádal," pokračoval někdejší fotbalový boss, který ve funkci mimo jiné zažil i zápasy Ligy mistrů proti Viktorii Plzeň.

„Vězení je šedivé a trochu zatuchlé místo, zároveň tam najdete ale i spoustu lidskosti, je to neustálý kontrast emocí, barev, smutku, ale i smíchu. Snažil jsem si zachovat chladnou hlavu. Za celý život si nepamatuji, že bych někdy plakal, ale za mřížemi jsem se několikrát rozbrečel," přiznal.

Přišel také dotaz na to, zda pochopil, proč při nástupu do vězení nafasoval kondomy a vazelínu. „Ano, to jsem brzo zjistil. Ve vězení je homosexuální styk častý. A to i mezi lidmi, kteří nejsou homosexuálové," uvedl Rosell.

Dodal, že v pěti ze šesti případů, v nichž mu hrozilo vězení, už byl zproštěn viny, stále prý ale běží soudní proces, v němž je podle svých slov namočen v údajném obchodu s lidskými orgány.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.