Hlavní obsah

V Realu Madrid šel na trénink i po deseti pivech. Brazilská hvězda se zpovídá z alkoholismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrcholový sport nemusí vždy jít ruku v ruce s přísnou životosprávou a zdravým životním stylem. Příkladem budiž třeba bývalý brazilský fotbalový reprezentant Cicinho, který se přiznal, že během působení v Realu Madrid pil před tréninkem i deset piv denně.

Foto: Profimedia.cz

Brazilec Cicinho v dresu Realu Madrid.

Článek

„Když se mě ptají, jestli jsem šel na trénink Realu Madrid opilý, tak musím přiznat, že ano. Musel jsem pak pít hodně kávy, abych zamaskoval dech, taky jsem se musel celý osprchovat parfémem," popsal bývalý obránce své praktiky v rozhovoru pro brazilskou televizi EPTV.

Za Real odehrál 32 zápasů během 18 měsíců a získal s ním titul ve španělské lize, s brazilskou reprezentací mimo jiné vyhrál Pohár FIFA.

„V mojí profesi fotbalisty to s alkoholem bylo snadné. Ani jsem nemusel mít peníze, abych dostával drinky," vykládal s tím, že alkoholu propadl už ve velmi mladém věku.

„Bylo mi 13 let, když jsem poprvé zkusil alkohol. Od té doby jsem s ním nikdy nepřestal. Bydlel jsem na venkově a o víkendech jsme s kamarády vyjížděli na diskotéky a náměstí pařit. Vždy jsem požádal dospělé, aby mi něco koupili a vypil jsem to potají mimo zraky rodičů a policie," vybavuje si nyní 41letý Cicinho.

„Alkohol vás dá dohromady s lidmi, kteří si tenhle životní styl užívají. A ti, co vás mají opravdu rádi, zůstanou mimo. Když vám pak řeknou, že to, co děláte, není správné, nechcete to slyšet," připomněl známou pravdu.

Už před dvěma roky v rozhovoru pro Diario de Sao Paulo přiznal, že denně vypil plus mínus 10 piv.

„Taky jsem do toho kouřil cigarety. Kouřil jsem jedenáct let od roku 1999 do 2010. Kouřil jsem jen, když jsem pil. Ale víte co, já jsem pil v podstatě celý den," vyprávěl.

Z alkoholismu se ale dokázal vyléčit a nyní chce bývalý fotbalista, který definitivně ukončil kariéru v roce 2018, pomáhat jiným s podobným problémem.

„Fotbal byl jednou fází mého života, teď nastala doba k mému doznání a snaze pomoct jiným lidem, aby nezažili takový pád, jako já. Dávám motivační konference," uvedl.

Reklama

Související témata: