Hlavní obsah

Vinícius Júnior znova obětí rasismu. Tentokrát to bylo dítě, smutní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útočník Realu Madrid Vinícius Júnior se stal ve španělské fotbalové lize opět terčem projevů rasismu. Brazilský reprezentant to uvedl na instagramu po sobotním zápase v Seville. Domácí klub po utkání oznámil, že nechal vyvést ze stadionu jednoho z diváků kvůli xenofobnímu a rasistickému chování. Čím přesně se fanoušek provinil a koho rasisticky urážel, Sevilla výslovně neuvedla.

Foto: Jose Breton, ČTK/AP

Hráč Realu Madrid Vinicius Junior při zápase španělské LaLigy.

Článek

Podle španělských médií šlo o opičí gesto jednoho z mladých diváků. „Gratuluji Seville k rychlé reakci a trestu v další smutné epizodě španělského fotbalu,“ napsal Vinícius Júnior po utkání 10. kola, které skončilo 1:1.

„Bohužel mám k dispozici video dalšího rasistického jednání, kterého se na sobotním zápase dopustilo tentokrát dítě. Je smutné, že je nemá kdo vzdělávat. V Brazílii investuji do vzdělání, a hodně, aby se lidé poučili,“ uvedl třiadvacetiletý útočník tmavé pleti.

„Tvář dnešního rasisty je k vidění na internetu. Doufám, že španělské úřady odvedou svou práci a jednou provždy změní právní předpisy. Tihle lidé musí být také potrestáni u soudu. Omlouvám se, že to vypadá, že se opakuji, ale je to epizoda číslo 19 a nekončí to…“ konstatoval Vinícius Júnior.

Během minulé sezony byl terčem rasistických urážek několikrát. Po květnovém incidentu ve Valencii označil španělskou ligu i celou zemi za rasistickou.

Sevilla uvedla, že „odsuzuje jakékoli xenofobní a rasistické chování včetně ojedinělých případů, jako byl tento“ a hodlá spolupracovat s úřady na vymýcení těchto jevů. Fanouškovi hodlá úřadující vítěz Evropské ligy zrušit členství v klubu.

Reklama

Související témata: