Hlavní obsah

Vyšetřování ve španělské lize nenašlo důkazy o rasistické urážce na hřišti

Madrid

Španělská fotbalová liga nenašla žádný důkaz o tom, že by obránce Cádizu Juan Cala rasisticky urazil Mouctara Diakhabyho při nedělním zápase s Valencií. Vedení soutěže nechalo v rámci vyšetřování prověřit všechny dostupné audiozáznamy utkání a angažovalo i experta na odezírání ze rtů, aby zhodnotil obrazový materiál, obvinění se ale nepotvrdilo.

Foto: Michel Spingler, ČTK/AP

Mouctar Diakhaby z Valencie na snímku z roku 2019.

Článek

Francouzský obránce tmavé pleti Diakhaby zareagoval v prvním poločase nedělního duelu rozhořčeně na Calovu poznámku a řekl rozhodčímu, že ho soupeř rasisticky urazil. Fotbalisté Valencie na protest odešli ze hřiště a zápas byl na zhruba 25 minut přerušen. Španělský hráč obvinění rozhodně popřel a kauzu označil za "veřejný lynč" a "mediální cirkus".

"Prověřili jsme všechny dostupné televizní a digitální archivy ze zápasu stejně jako audiozáznamy či obrázky, které byly odvysílány nebo sdíleny a sociálních sítích," uvedla La Liga v oficiálním prohlášení. "Po rozboru všech dílků, které jsme měli k dispozici, můžeme konstatovat, že se nenašel žádný důkaz o tom, že by Juan Cala použil směrem k Mouctaru Diakhabymu výrazy, z nichž je obviněn," dodali zástupci soutěže.

Další nezávislé vyšetřování španělského fotbalového svazu zatím stále pokračuje.

Reklama

Související témata: