Hlavní obsah

Xavi touží vrátit se do Barcelony, Al Sadd ho ale nechce pustit

Barcelona/Dauhá

Bývalý záložník a nyní trenér fotbalistů Al Saddu Xavi vyjádřil touhu vrátit se do Barcelony, kde hrál 17 let. Návrat do katalánského velkoklubu by považoval za "velkolepý" a "vzrušující". Xaviho katarský zaměstnavatel se ale po schůzce s představiteli Barcelony odmítl jeho služeb vzdát.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Xavi touží vrátit se do Barcelony

Článek

Vedení slavného klubu odvolalo před týdnem po ligové prohře na hřišti nováčka Vallecana 0:1 kouče Ronalda Koemana, jehož prozatímně nahradil Sergi Barjuán. Představitelé aktuálně devátého týmu La Ligy odletěli v úterý do Dauhá, aby vyjednali Xaviho uvolnění z Al Saddu. Podle španělských médií činí jeho výstupní klauzule 10 milionů eur (téměř 255 milionů korun).

"Vítáme návštěvu delegace z Barcelony. Oceňujeme a respektujeme to. Stanovisko klubu je od začátku jasné. Jsme odhodlaní udržet si Xaviho jako našeho trenéra. Nemůžeme ho nechat odejít v tomto citlivém období sezony," uvedl na klubovém webu výkonný ředitel Al Saddu Turkí Al-Alí.

Xavi ale doufá v opak. "Kluby spolu jednají. Nemůžu toho moc říct, ale jsem optimista. Je to o selském rozumu. Potřebují se dohodnout. To je ten problém," citovala agentura Reuters mistra světa a dvojnásobného evropského šampiona se Španělskem.

"S Barcou jsem v kontaktu už několik dní, vše je domluvené. Kluby znají můj postoj. Doufám, že se to brzy vyřeší. Přeju si vrátit se domů. Návrat do Barcelony by byl úžasný a vzrušující," prohlásil Xavi.

Jednačtyřicetiletý někdejší středopolař nastupoval v Barceloně v letech 1998 až 2015, během nichž s klubem získal osm ligových titulů a čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů. Před třemi lety v Kataru odstartoval trenérskou kariéru a v uplynulé sezoně tým bez porážky dovedl k titulu. V květnu s klubem prodloužil smlouvu o další dva roky.

Reklama

Související témata: