Hlavní obsah

Z El Clásika jsem nadržený, řekl trenér Barcelony Xavi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli v 16:15 se na necelé dvě hodiny zastaví celý svět. V Madridu se totiž odehraje jedno z nejprestižnějších fotbalových derby známé jako El Clásico mezi domácím Realem a FC Barcelonou. Na ligový šlágr se však netěší jen fanoušci, ale především také kouč hostů, Xavi Hernández, jehož derby s Bílým baletem „vzrušuje."

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Trenér Barcelony Xavi během zápasu proti Celtě Vigo.

Článek

„Jsem soutěživý člověk, takže mě hraní proti Realu Madrid vzrušuje. Z El Clásika jsem nadržený. Nebo nevím, jestli to je to správné slovo," uvedl Xavi na tiskové konferenci. „Mnohem raději bych byl v takových zápasech na hřišti než trénoval."

Jeho Barcelona se momentálně s dvaadvaceti body vyhřívá v čele tabulky španělské LaLigy, ale to jen díky lepšímu skóre. Druhou příčku drží právě Real, který má se svým rivalem totožnou bilanci, tj. 7 výher a 1 remíza.

„Motivace v takovém utkání je obrovská bez ohledu na to, v jakém stavu se oba týmy nachází," pokračoval dvaačtyřicetiletý trenér.

V Lize mistrů se však Barceloně situace komplikuje. Po středeční remíze se bude muset spoléhat na Plzeň a zároveň porazit Bayern. V opačném případě poputuje do nižší Evropské ligy, tedy stejně jako loňskou sezonu.

„Po kruté remíze proti Interu budeme chtít fanouškům vrátit úsměv na tvář a v čele se osamostatnit. Nejde tu jen o body a o výhru. Zároveň se znovu potřebujeme dostat do rytmu a zvednout morálku v kabině. Dáme do toho všechno," dodal Xavi.

Reklama