Hlavní obsah

Barceloně se osmifinále vzdaluje, Katalánci musí spoléhat na Plzeň. Je to kruté, smutnil Xavi

Mužstvo dvou tváří. Zatímco v domácí soutěži inkasovala Barcelona v osmi utkáních jen jednou, skórovala dvacetkrát a společně s Realem Madrid se vyhřívá v čele tabulky, kýžený postup do osmifinále Ligy mistrů se jí pořádně vzdaluje. V domácím duelu s Interem Milán nakonec během nastavení naději na vyřazovací boje vykřesal kanonýr Robert Lewandowski, konečná remíza 3:3 ale znamená, že Katalánci potřebují, aby Inter za dva týdny doma ztratil body s Viktorií Plzeň. „Champions League je k nám letos opravdu krutá,“ postěžoval si kouč Xavi.

Foto: Albert Gea, Reuters

Barcelonský Robert Lewandowski během utkání s Interem.

Článek

Barcelona se přitom ve středečním utkání dokázala jako první ujmout vedení zásluhou trefy Ousmané Dembelého ze závěru prvního dějství. V tom druhém ale italský celek zásluhou Nicoló Barelly a Lautara Martíneze průběh utkání otočil. Deset minut před koncem srovnal Lewandowski, v 89. minutě ale gólový festival pokračoval brankou hostujícího Robina Gosense. Porážku, která by katalánské naděje na postup jistě pohřbila, nakonec v samém závěru odvrátil svým druhým gólem v utkání Lewandowski, i tak to ale s Barcelonou vypadá bledě.

Inter totiž v příštím utkání bude hostit Plzeň, která zatím ve skupině smrti nedokázala získat ani bod. A pokud Západočeši prohrají i popáté, Barcelona bude odsouzena podruhé za sebou hrát pouze jarní část Evropské ligy, což by byla ještě před pár lety věc přímo nemyslitelná. „Stále věříme, bude to ale velmi obtížné," ví moc dobře Xavi.

Dle jeho názoru stály za nerozhodným výsledkem hlavně minely v defenzivě, které si mužstvo podobného kalibru jednoduše nemůže dovolit. „Pokud nezvládneme podobný zápas vyhrát ani na domácí půdě, nezasloužíme si hrát Ligu mistrů. Udělali jsme při bránění hodně chyb, za které jsme draze zaplatili," mrzelo trenéra španělského giganta.

Inter Milán je naopak pouhý krůček od vyřazovacích bojů, k jistotě postupu mu stačí získat tři body během následujících duelů s Plzní a Bayernem. Kouč Simone Inzaghi tak i přes fakt, že jeho tým přišel o vítězství a jistotu osmifinále v samém závěru, hodnotil vývoj skupiny veskrze pozitivně. „Samozřejmě mě mrzí inkasovaná branka v nastavení, ale mám radost, že jsme ze dvou zápasů proti Barceloně získali čtyři body. Teď jen musíme úspěšně udělat poslední krok a zajistit si osmifinále výhrou v příštím zápase, naši fanoušci si to zaslouží," burcoval 46letý kouč.

Reklama