Hlavní obsah

Zázračného talentu už se Sparta bát nemusí! Hvězdný teenager odchází do Barcelony

Vídeň/Praha

Fotbalisté Rapidu Vídeň přišli necelé dva týdny před zápasem 2. předkola Ligy mistrů s pražskou Spartou o talentovaného Yusufa Demira. Osmnáctiletý záložník odešel do Barcelony, která za jeho roční hostování zaplatí 500 tisíc eur (asi 12,9 milionu korun). Součástí dohody je i opce na přestup za 10 milionů eur.

Foto: @skrapid

Yusuf Demir míří z Rapidu do Barcelony.

Článek

"Přestup do Barcelony je neuvěřitelný. Je to pro mě splněný dětský sen. Stanu členem svého oblíbeného klubu a největšího týmu na světě," citovala agentura APA Demira.

Rodák z Istanbulu, který od mládežnických týmů reprezentuje Rakousko, patří k velkým talentům evropského fotbalu. Ve věku 16 let, šesti měsíců a 12 dní se stal nejmladším hráčem, který za Rapid nastoupil v nejvyšší soutěži. V minulé sezoně nastřílel devět branek a v březnu debutoval v reprezentačním áčku, když nastoupil coby střídající hráč v utkání proti Faerským ostrovům (3:1). V Barceloně začne v B-týmu.

"Na jedné straně jsem velmi šťastný, že jsme se s Yusufem domluvili na prodloužení smlouvy do roku 2023, na druhou stranu mě mrzí, že ho v příští sezoně v dresu Rapidu neuvidíme. Barcelona se o něj však zajímala delší dobu a nemůžeme mu v jeho snu bránit," uvedl výkonný ředitel klubu Zoran Barisic.

První utkání 2. předkola Ligy mistrů mezi Spartou a Rapidem se uskuteční 20. července na hřišti rakouského celku, odveta je v plánu o osm dní později.

Reklama