Hlavní obsah

Zbaví se Real nechtěné hvězdy? Od překvapivého zájemce z Ostrovů cinkají miliony

Nekončící sága útočníka Garetha Balea ohledně jeho kontroverzního působení v Realu Madrid by v létě mohla dospět ke svému vyústění. Podle britského deníku Daily Mail bude velšský fotbalista přestupovou prioritou pro nového majitele Newcastlu United, saúdskoarabského prince Mohameda bin Salmána a jeho investiční skupinu PIF. Připravena je na to údajně horentní suma peněz. Má to ale jeden háček.

Foto: Sport.cz

Velšský fotbalista Gareth Bale by v létě mohl změnit dres, zájem mají mít tři kluby.

Článek

Podle zdrojů ostrovních médií má případný nový vlastník Newcastlu na posily připravenou pohádkovou částku - 300 milionů liber (přes 9 miliard korun). Mezi hlavní přestupové cíle má patřit hvězdný útočník Bílého baletu Gareth Bale, za něhož by ropní magnáti měli být ochotni zaplatit až 53 milionů liber (asi 1,5 miliardy korun).

Třicetiletý rodák z Cardiffu je v Realu Madrid od roku 2013. Jeho působení u Los Blancos je ale doprovázeno skandály a několikrát se spekulovalo o jeho odchodu. Ten prozatím vždy zmařily finanční nároky jak ze strany Realu, tak i fotbalisty. Což by u potenciálních majitelů z Blízkého východu nemusel být zas až takový problém.

Problém ale je kontroverze spjatá se saúdskoarabským korunním princem. Proto prodej Newcastlu, který se v počátcích jednání jevil jako hotová věc, se záhy zadrhl. Proti akvizici tradičního ostrovního klubu do rukou nejmocnějšího muže Arabského poloostrova se postavilo několik lidskoprávních organizací, a nejen ony.

Převzetí chce rovněž zabránit největší zahraniční partner anglické Premier League katarský beIN Sports, který se saúdskoarabskou společností beoutQ vede dlouhodobý spor o vysílací práva na ligu. Právě s pirátským beoutQ je spojován i princ Salmán.

Ani zastavení prodeje Newcastlu by ale pro Garetha Balea nemuselo znamenat konec nadějí pro jeho případný odchod z Madridu. Podle španělského serveru FourFourTwo mají o služby velšského fotbalisty zájem další dva velcí hráči. Ve svém novém týmu Inter Miami by si ho údajně dokázal představit legendární David Beckham.

Reklama