Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Dva góly připravil, jeden sám dal. Černému k životní formě pomáhají i rady otce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovu dominoval. Václav Černý se v dresu nizozemského Twente Enschede opět blýskl parádním výkonem, prsty měl ve všech třech brankách svého celku. A ač nakonec z utkání proti Spartě Rotterdam bralo Twente pouze bod za remízu 3:3, malou útěchou pro 25letého forvarda může být to, že jej analytický portál SofaScore již poněkolikáté označil za nejlepšího krajánka víkendu. Devítinásobný český reprezentant byl oceněn známkou 8,6.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Černý se raduje ze vstřelené branky v duelu proti Faerským ostrovům.

Článek
Fotogalerie

„Byl to hezký zápas, jen mě mrzí, že jsme na jeho konci přišli o vítězství," připomněl Černý v rozhovoru pro klubový web, že Sparta Rotterdam - podobně jako česká Sparta v nedávném pražském derby - srovnala na konečných 3:3 až v nastaveném čase. „Vzhledem k tomu, jak velkou kvalitu jsme ukázali, si ale myslím, že bychom si zasloužili brát všechny body," domnívá se odchovanec příbramské kopané, který ještě coby teenager vyměnil hornické město za nizozemský velkoklub Ajax Amsterdam.

Černého nadějný rozlet na severu kontinentální Evropy sice přibrzdila série vážných zranění, momentálně se ale bezesporu pyšní nejlepší formou v kariéře. V probíhajícím ročníku Eredivisie zapsal bilanci 10+8, je tak poměrně suverénně nejproduktivnějším hráčem Twente. A v nastoleném trendu pokračoval i proti Rotterdamu.

V nedělním duelu se uvedl parádně, přesným centrem asistoval na první branku utkání. Míč posadil z levé strany vápna přímo na hlavu Joshuy Breneta, který se z vyložené pozice nemýlil. Následně se podílel i na druhém gólu svého mužstva, když pasem z pravého křídla vybídl k zakončení Ramize Zerroukiho, jehož střelu si při pokusu o obranný zákrok srazil za záda svého brankáře Dirk Abels. Individuální galapředstavení vyšperkoval Černý parádní trefou zpoza šestnáctky v 67. minutě, když se opřel do balonu slabší pravačkou a utaženou ranou k pravé tyči rozvlnil síť.

„Jakožto útočník musíte být obounohý, takže mám radost, že se mi podařilo prosadit se pravou. S tátou se často bavíme o tom, že bych měl častěji střílet na zadní tyč, a teď to vyšlo" nastínil Černý, že mu stále pomáhají rady muže, který na jeho fotbalový rozvoj od útlého věku dohlíží.

Twente, jehož klíčovým hráčem se český reprezentant v probíhající sezóně bezesporu stal, v tuto chvíli okupuje šestou příčku nizozemské nejvyšší soutěže, která by zajistila jeho účast v play off o účast v předkolech Konferenční ligy. Rotterdam je pátý a kdyby Twente v závěru nedělního zápasu nepřišlo o vítězství, v tabulce by jej přeskočilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ricardo Horta z Portugalska a Václav Černý během utkání Ligy národů.

„Mohli a měli jsme vyhrát. Navíc jsem toho názoru, že přímý kop, který vyrovnání předcházel, vůbec neměl být nařízen," zlobil se kouč Twente Ron Jans. Nizozemského stratéga ale po ztrátě dvou bodů může alespoň těšit fakt, že jeho eso na pravém křídle se opět prezentovalo ve fantastickém světle. Jako letos již tolikrát.

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.