Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Hložkovi prospělo, že chvíli nehrál. Bayern a nejlepší kádr v Evropě? Ne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černý týden má za sebou gigant Bayern Mnichov, po vypadnutí v Lize mistrů nečekaně padl i v domácí soutěži s Mohučí. Expert David Jarolím rozebírá v novém díle Echa bundesligy pozici trenéra Thomase Tuchela, nelze ale opomenout ani formu útočníka Leverkusenu Adama Hložka.

Foto: S využitím Reuters

Adam Hložek mohl být se svým výkonem spokojen

Článek

„Bayern prohrál v Mohuči 1:3, i když po poločase vedl. Po prvním dějství by asi na Mohuč nikdo nevsadil, Bayern měl utkání pod kontrolou, dopředu se dostával kombinačně a nic nenasvědčovalo obratu. Navíc v situaci, kdy Bayern musí získávat body, aby získal titul. Opak se stal pravdou, Mohuč začala napadat a hráči vepředu dělali Bavorům obrovské problémy. Navíc vyrovnávací gól padl po hrubé chybě gólmana Sommera. Opakuji, že je to dobrý brankář, ale Manuela Neuera v žádném případě nenahradil.

Bayern už si ve druhé půli ani nevypracoval žádnou šanci. Gnabry a Sané přišli na trávník příliš pozdě. Vlna kritiky je teď obrovská, spekuluje se o konci generálního ředitele Olivera Kahna i kouče Thomase Tuchela, jenž je ale u týmu po vyhazovu Juliana Nagelsmanna přibližně měsíc. Těžká situace. Minulý týden jsem tvrdil, že Dortmund titul nevyhraje, ale teď se situace otočila. Pohoda je na straně Borussie, která najednou o bod vede.

Tuchel je za mě samozřejmě dobrý trenér. Výměna podle mě nepřišla v dobrý moment. Najednou je klub venku z poháru, Ligy mistrů a v lize stejně jako tehdy druhý. Trenér toho za tak málo času moc nezmění, bez formy jsou podle mě klíčoví hráči včetně Upamecana, Kimmicha nebo Goretzky.

Nedokážu si ale představit, že by Tuchel do konce nevydržel, to už by bylo za hranou i s ohledem na respekt k jeho osobě. Zklamání je však obrovské. Může se samozřejmě stát, že Bayern titul vyhraje a vše se trochu uklidní. Tvrdili, že mají nejlepší kádr v Evropě, ale já už jsem tehdy nesouhlasil, když postrádají hrotového útočníka.

Pojďme však na veselejší téma, kterým jsou výkony Adama Hložka v německé soutěži i Evropské lize. Prospělo mu, že chvíli nehrál a mužstvu se dařilo. Pro hráče je pak z psychologického jasné, že když naskočí, musí odvést perfektní výkon. To je takový hnací motor. Je jen dobře, že jeho výkony jdou nahoru, v důležitém klání s Lipskem odehrál dobrý zápas a dal gól.

Když se bude prosazovat dál a bude mít čísla, určitě se v základní sestavě udrží. Trenér Xabi Alonso vidí potenciál, Leverkusen se snaží hrát rychlý kombinační fotbal, což Adamovi vyhovuje. Mužstvu se zkrátka daří, což je motivace i výzva pro aktuálně zraněného Patrika Schicka.

Zastavme se ještě u bojů o čtyři místa v Lize mistrů. Za Dortmundem a Bayernem má nejlepší pozici Union Berlín, který nebýt remízy s Bochumí hraje i o titul. Hodně teď ukáže právě duel Unionu s šestým Leverkusenem, za mě TOP zápas víkendu. Čtvrtý je konstantně hrající Freiburg a myslím, že v elitní čtyřce s Unionem zůstane. Ale nezapomínejme ani na páté Lipsko."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.