Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Gól po čtyřech letech. Exsparťan Sáček přiblížil svůj tým titulu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejrychleji ze všech se zorientoval v malém vápně a ve skluzu poslal míč rovnou pod břevno. Gól! Konečně. Fotbalista Jagiellonie Białystok Michal Sáček se prosadil poprvé od června 2020, v souboji o první místo polské Ekstraklasy pomohl k výhře 3:1 nad Slaskem Wroclaw. Portál SofaScore navíc jeho celkový výkon ohodnotil známkou 7,7 a Sáček tak ovládl tradiční žebříček krajánků.

Foto: Profimedia.cz

Michal Sáček z polské Jagiellonie se raduje ze vstřelené branky

Článek

„Z gólu mám obrovskou radost. Skóroval jsem po hodně dlouhé době,“ oddychl si sedmadvacetiletý univerzál, schopný zastat roli středního záložníka i krajního beka.

Vzpomněli byste si ještě na jeho poslední branku? Pokud ano, tak klobouček. Psal se 20. červen roku 2020, Sáček ještě oblékal dres Sparty, která jej pro velký fotbal vychovala. Ligový duel proti Liberci v prvním kole skupiny o titul se hrál za tvrdých omezení koronavirové doby, na Letné mu přihlížely sotva dvě tisícovky diváků.

Sáček se trefil obdobně jako naposledy v Polsku – ve skluzu z malého pokutového území. Sparta tehdy vyhrála 4:1. Mimochodem, z její tehdejší základní sestavy už v klubu setrval jen nynější kapitán Ladislav Krejčí.

Sáček se od té doby ve více než stovce soutěžních zápasů neprosadil. Ať už se jednalo o utkání za Spartu, nebo za Jagiellonii, kde působí od jarní části sezony 2022/23. Další zápis mezi střelce si ale schoval na klíčový moment.

Páteční šlágr polské ligy se Slaskem byl přímým soubojem o čelo tabulky, Jagiellonia do něj šla z druhého místa a s tříbodovou ztrátou. I díky Sáčkovi, jenž v 17. minutě zvyšoval na 2:0, důležité střetnutí zvládla. A deset kol před koncem se posunula na první místo tabulky.

„To pro nás ale nic nemění. Musíme jít po malých krůčcích a koncentrovat se na každý zápas,“ ví Sáček.

Hustopečský rodák má na pozici pravého obránce prakticky předplacený flek v základní sestavě a tým i díky němu pošilhává po poháru pro vítěze ligy.

Mimochodem, pokud by Jagiellonia nadějně rozjeté tažení dovedla do zdárného konce, jednalo by se o první titul v její historii. Na podobné myšlenky je ale ještě brzy.

Reklama

Související témata: