Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Obr Petrášek vyhlíží senzační titul. K výhře mu pomohl loket od krajana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před necelými sedmi roky vyměnil ČFL za třetí nejvyšší soutěž v Polsku. A bez přehánění nemohl udělat lépe. V Rakówu Čenstochová se téměř dvoumetrový stoper zařadil mezi klubové legendy, mužstvo pomohl vytáhnout až do Ekstraklasy a dvakrát s ním zvítězil jak v polském poháru, tak superpoháru. Momentálně coby kapitán táhne Raków za historicky prvním ligovým titulem. K vítězství 2:0 nad Widzewem Lodž, kde s páskou na ruce nastupuje další Čech Marek Hanousek, přispěl skvělým výkonem. Za ten si vysloužil od analytického portálu SofaScore známku 8,0, díky čemuž se stal nejlepším krajánkem uplynulého víkendu.

Foto: rakow.com/Jakub Ziemianin

Kapitán Tomáš Petrášek táhne Čenstochovou k titulu...

Článek

A právě střet dvou našinců Rakówu ke třem bodům pomohl. V sedmé minutě totiž vytáhlého Petráška právě Hanousek identifikoval jako potenciální hrozbu při bránění rohového kopu a udeřil jej loktem, což neuniklo videorozhodčím. Z penaltového puntíku následně otevřel skóre duelu Španěl Ivi López, tedy šikula, který v srpnu řádně trápil defenzivu pražské Slavie v kvalifikačních bojích Konferenční ligy.

Výhra Rakówu pomohla zvýšit náskok v čele tabulky, na druhou Legii Varšava, kde působí Tomáš Pekhart, mají Petrášek a spol. k dobru sedm bodů. Cíl je tedy jasný. Dopsat zlatou tečku za pohádkový příběh a získat pro klub historicky první polský titul. „Je to náš jednoznačný cíl, to neskrýváme. Jsme sehraní, máme výbornou atmosféru v kabině a týmového ducha. Podle toho také výsledky vypadají," prohlašoval 31letý obránce během podzimu v době, kdy jeho celek již ligu vedl.

Petrášek již v zemi našich severních sousedů kroutí sedmý rok, jako jediný ze současného kádru v dresu Rakówa kopal i třetí ligu. „Nebylo jednoduché celou tu proměnu přečkat a stát se stěžejním hráčem a kapitánem," přiznává. Fanoušci si jej každopádně za dlouhověkost a stabilní výkonnost opravdu váží. „To, jak mě lidé berou, mě moc hřeje. Doufám, že jim dám důvod, aby si mě cenili ještě více," naráží odchovanec hradeckých Votroků na titulové ambice.

V návaznosti na jeho sedmileté působení v Polsku Petrášek také doufal, že se vejde do nominace Jaroslava Šilhavého pro poslední reprezentační sraz. Jeho přání se sice nenaplnilo, trojnásobný reprezentant se tím ale nenechal rozhodit. „Mrzí mě to. Když los určil, že budeme hrát proti Polsku, byla to obrovská motivace. Musím makat, abych se dostal do co nejlepší formy pro zbytek sezony a možná i na příští sraz národního týmu, přetavit takovou tu sportovní zlost ve tvrdou práci," uvědomuje si Petrášek. A zajisté moc dobře ví, že případný zisk trofeje pro vítěze Ekstraklasy by jeho šance na nominaci do národního týmu výrazně zvýšil.

Reklama

Související témata:
  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.