Hlavní obsah

Lewandowski dostal od Ševčenka pásku v ukrajinských barvách, vezme si ji na MS

Bývalý kanonýr a trenér ukrajinské reprezentace Andrej Ševčenko předal kapitánovi polského národního týmu Robertu Lewandowskému symbolicky kapitánskou pásku v ukrajinských barvách. Úřadující dvojnásobný nejlepší fotbalista světa slíbil, že si ji na znamení podpory Ukrajině v konfliktu s Ruskem vezme na podzimní mistrovství světa do Kataru.

Foto: Albert Gea, Reuters

Kanonýr Barcelony Robert Lewandowski

Článek

Vynikající fotbalisté se sešli na Národním stadionu ve Varšavě. "Tahle páska pro mě symbolizuje mnoho emocí v souvislosti s mou vlastí - ty krásné i ty z posledních měsíců. Chtěl bych poděkovat tobě i celému polskému národu za podporu mých krajanů," řekl bývalý útočník Dynama Kyjev, AC Milán a Chelsea při setkání s Lewandowským.

Bývalý hráč Bayernu a současná opora Barcelony patřil od počátku únorové invaze Ruska na Ukrajinu k hlasitým zastáncům vyřazení Ruska z mezinárodních soutěží. "Nemůžeme předstírat, že se nic neděje," řekl Lewandowski krátce předtím, než světová federace FIFA skutečně zakázala Rusku účast v play off o postup na mistrovství světa, v jehož semifinále se mělo Rusko střetnout právě s Polskem.

"Považuju se za člověka, jenž silně podporuje Ukrajinu a pokouší se jí pomáhat. Bude pro mě čest vzít si tuhle pásku v barvách Ukrajiny na mistrovství světa," řekl dnes Lewandowski.

Zatímco Polsko na MS z play off postoupilo, Ukrajina prohrála s Walesem. V Kataru se Lewandowski a spol. utkají ve skupině C s Argentinou, Mexikem a Saúdskou Arábií.

Ukrajina a Polsko mají coby sousední země ve fotbale velmi blízké vztahy. V roce 2012 spolu pořádaly mistrovství Evropy a po ruské invazi hrají ukrajinské kluby v pohárech i národní tým svá domácí utkání právě v Polsku.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články