Hlavní obsah

Liberci nestačilo ani povedené gólové sólo. Škoda, mohli jsme bodovat, litoval Tupta po porážce v Plzni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdo ho nedokázal zastavit. Ľubomír Tupta s míčem u nohy vtančil do plzeňské obrany, vyhnul se třem protihráčům a akurátní střelou k tyči zařídil Liberci gól naděje. Hořká pointa pro Slovan: Tupta a spol. remízový stav neudrželi a prohráli 1:2. „Škoda, že to nebylo aspoň na bod,“ mrzelo Tuptu v rozhovoru pro O2 TV.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Takhle fotbalisté Liberce v Plzni slavili vyrovnávací gól Ľubomíra Tupty.

Článek
Fotogalerie

„Narazil jsem si dobře s Rondičem a viděl jsem před sebou prostor, tak jsem to potáhnul a pak už jsem jen vystřelil," popsal Tupta gól, který Plzeň tolik znervózněl.

Slovenský útočník přišel v zimě na hostování z italské Pescary – a zatím se Liberci vyplácí. Trefil se ve dvou zápasech po sobě a může navázat na předchozí sezonu ve Slovanu, kterou zakončil se čtyřmi zásahy.

„Jsem rád, že se prosazuje, proto jsme ho přivedli. Má kvalitní koncovku," chválil liberecký trenér Luboš Kozel.

Zato plzeňský kouč Michal Bílek kroutil hlavou: „Zbytečný gól. Soupeř se nemůže do naší šestnáctky dostat takhle snadno. V té době jsme hráli dobře a byla to rána pro celý tým."

Liberec skóre 1:1 proti českým šampionům neudržel: v 68. minutě rozhodl plzeňský křídelník Jhon Mosquera, jenž na západ přišel právě ze Slovanu. „V poli jsme se Plzni vyrovnali a možná jsme byli v některých situacích i o trochu kvalitnější, bohužel pro nás se však rozhoduje v šestnáctkách. Udělali jsme zbytečné chyby, které domácí potrestali, a navíc byli důraznější. Díky tomu vyhráli. Přitom jsme podle průběhu zápasu měli na bod," litoval Kozel. „Finální fáze, kvalita centrů, kvalita zahrávání standardek... V tom jsme byli spíš nebezpeční sami sobě."

Bude příští týden lépe? Před nedělní ligou s Bohemians čeká Liberec středeční čtvrtfinále MOL Cupu se Spartou. „Chceme uspět, pohár je přece cesta do Evropy," připomněl liberecký útočník Imad Rondič. „Každý zápas chceme vyhrát – a ten se Spartou nebude výjimka."

Reklama