Hlavní obsah

Bacha, nesu pivo! Legendy uhýbaly Kahnovi, ten pak litoval Neuera: Život brankáře je brutální

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejspíš jste to už také zažili. Sedíte na svém místě, těšíte se na představení. Jenže se přiřítí opozdilec, kterého musíte pustit na jeho sedačku uprostřed řady. Přesně takové pozdvižení způsobil Oliver Kahn při středečním utkání fotbalové Ligy mistrů ve VIP prostorách stadionu Santiaga Bernabéua.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Manuel Neuer chyboval v závěru semifinálové odvety proti Realu Madrid. Chybu při dorážce už nenapravil.

Článek

Byl to obyčejný a lidský moment, který při utkání Realu Madrid proti Bayernu Mnichov zachytily kamery a u obrazovek viděly miliony diváků. Na sítícíh zaujalo, jaké sportovní kapacity musely udělat vztyk kvůli Kahnovi, který si s sebou nesl kelímek piva.

Do pozoru musel dvojnásobný mistr světa F1 Fernando Alonso nebo legendy Realu jako Roberto Carlos nebo Raúl Gonzalez. Z kamerových záběrů bylo patrné, že čtyřiapadesátiletý Kahn po kariéře dost ztratil na mrštnosti a stěží se protahoval úzkou uličkou.

Návštěvu Španělska mu navíc pokazil výsledek semifinálové odvety. Bayern ještě pár minut před koncem držel postupové vedení 1:0, Real ale dvěma góly nasměroval do finále střídající Joselu.

První trefu mu lacině nabídl gólman Bayernu Manuel Neuer, který v 88. minutě neudržel v náručí neprudký pokus Viníciuse zpoza vápna. Německým fandům i Kahnovi určitě probleskly smutné vzpomínky na finále mistrovství světa 2002, kdy po podobné Kahnově hrubici skóroval dorážející Brazilec Ronaldo.

„V roce 2002 jsme měli ještě čas. Bohužel Manuel předtím předváděl skvělé zákroky, ale chyboval v 88. minutě,“ smutnil Kahn pro deník Bild. „Bayern měl blízko k finále, soucítím s kluky.“

Podobné vyjádření od Kahna bylo poměrně sympatické. K Bayernu dál cítí pouto, ač ho vedení klubu loni vypoklonkovalo z pozice generálního ředitele a navrch mu zakázalo zúčastnit se oslav bundesligového titulu.

Legendární vztekloun ví, že život je hořký. A po semifinále na dálku podpořil následníka v rukavicích. „Tohle je součást brutálního života brankáře. Manuel je ale dost zkušený na to, aby se s tím vyrovnal.“