Hlavní obsah

Realu ve finále Ligy mistrů fandil, teď ho do něj posunul. Takové sny jsem ani neměl, zářil hrdina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvěma lety fandil Realu Madrid přímo v Paříži ve finále fotbalové Ligy mistrů proti Liverpoolu, užil si jeho triumf. Sám měl po sezoně v Alavésu a před přesunem do Espaňolu Barcelona. Ve středu večer útočník Joselu vystřelil Bílému baletu v úplném závěru dvěma góly postup do finále milionářské soutěže proti Bayernu Mnichov (2:1). „Tehdy jsem jel podpořit svého kamaráda Daniho Carvajala. Byl jsem šťastný, že se jemu i celému týmu podařilo vyhrát. Teď je řada na mně, abych jemu a spoluhráčům pomohl tenhle úspěch zopakovat,“ vyprávěl Joselu.

Foto: Susana Vera, Reuters

Útočník Realu Madrid Joselu se raduje z gólu proti Bayernu Mnichov.

Článek

Do Realu přišel před touto sezonou. Ve třiatřiceti jako náhrada za Karima Benzemu, který odešel do Saúdské Arábie. „Určitě by se na začátku sezony našlo hodně lidí, kteří by pochybovali, ale práce a důvěra, kterou ve mně celý klub měl, se nakonec vyplatily,“ zářil rodák z německého Stuttgartu po dramatické semifinálové odvetě.

Někdy mu kouč Carlo Ancelotti dopřává víc prostoru, někdy méně. Je spíš náhradníkem, ale Joselu do zápasů naskakuje pravidelně. Během celé sezony figuroval šestnáctkrát v základní sestavě a třicetkrát šel do hry z lavičky.

V odvetě proti Bayernu vybíhal na hřiště v 81. minutě za nepříznivého stavu 0:1. Real potřeboval alespoň vyrovnat, aby se šlo do prodloužení. V 88. minutě Joselu pohotově dorazil do sítě míč, který vypadl brankáři Manuelu Neuerovi. Na přelomu 90. minuty a první minuty nastavení pak odmítl prodloužení a uklidil do sítě pobídku od Antonia Rüdigera.

Polští sudí nejprve mínili, že šlo o ofsajd. VAR ale odhalil, že celá akce proběhla v souladu s pravidly. Branka platila, Joselu se tak radoval nadvakrát. „Bylo to neuvěřitelné. Tenhle tým se prostě nikdy nevzdává. Bojovat až do závěrečného hvizdu máme v krvi,“ vykládal rozzářený střelec.

„Joselu je skvělým odrazem toho, jaký náš tým je a jak přemýšlí. V této sezoně nemá zase tolik minut, ale je velmi, ale opravdu velmi užitečný. Přináší to, co je potřeba. Nikdy neztrácí sebevědomí a vždycky myslí na tým,“ rozplýval se nad hrdinou středečního večera trenér Ancelotti.

„Já a hrdina? To opravdu nevím. Můžu vám říct jen to, že jsem velmi šťastný člověk,“ smál se Joselu. „Ani moje nejlepší sny nejsou tak dobré, jako bylo tohle,“ dodal.

Novináři se ho pak zeptali, zda je pocit po dvou gólech, které znamenaly postup do finále Ligy mistrů, srovnatelný s tím, když se mu narodily jeho dvě děti. „Ufff,“ culil se Joselu. „Ale myslím, že moje žena by mi teď dovolila, abych to dal na stejnou úroveň,“ přidal útočník Realu.

Ve finále Ligy mistrů se Real utká 1. června ve Wembley s Borussií Dortmund.

Související témata:
Joselu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.