Hlavní obsah

Bayern porazí Plzeň minimálně o tři góly, tuší experti. Vsadit na Viktorii zkouší jen hrstka statečných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzni se ve fotbalové Lize mistrů proti soupeřům zvučných jmen nedaří. V obou odehraných zápasech s Barcelonou a Interem Milán předvedl tým Michala Bílka nepřesvědčivý výkon a s nula body zaujímá poslední místo v tabulce. Postup Viktorie ze skupiny smrti by se tak s kurzem 100:1 dal přirovnat k zázraku. Bayern Mnichov naopak oba zápasy proti stejným soupeřům vyhrál s čistým kontem a se šesti body vede tabulku. Je také největším favoritem na postup (1,03:1). Kurzy na večerní zápas hovoří podobně. Na výhru Plzně je vypsán vysoký kurz 43:1, na remízu 17:1. Výhra Bayernu se očekává v jasném kurzu 1,06:1.

Chce to nadstandardní výkon. Bayern chce dávat góly a hraje pořád kolmo dopředu,ví Václav PilařVideo: Sport.cz

 
Článek

Těžší zkouška než nastoupit proti Bayernu v Allianz Areně pro Plzeň v Lize mistrů není. A odpovídají tomu i kurzy. Výhra Viktorie (43:1) je na úrovni aktuální pravděpodobnosti, že se ve fotbalové lize stane mistrem Sparta Praha - kurz 40:1.

„Už v pondělí, den před výkopem, to byl u nás nejsázenější zápas z nabídky - přes 2,5 milionu korun. Z 98 % ale na výhru Bayernu. Pro Plzeň svátek, ale také zodpovědný úkol, aby utkání nedopadlo debaklem," komentuje výjezd Plzně na horkou půdu Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

A právě sázky na počet gólů v plzeňské síti budou hodně „hrané". „Sází se výhra Bayernu v handicapu 3 gólů v kurzu 1,58:1. To znamená, že Plzeň nastupuje s hypotetickým vedením 0:3. Bayern musí dát 4 a více gólů," uvádí Urbanec.

V jaké formě je Plzeň před utkáním v Mnichově? Ptáme se v PřímákuVideo: Sport.cz

„Plzeň letos pociťuje tvrdou pohárovou realitu. Doma sice vede tabulku Fortuna ligy, týmy z absolutní světové špičky, se kterými se musí konfrontovat v Champions League, jsou ale trochu z jiného světa. Bayern vyhrál Ligu mistrů před dvěma lety, a i teď si na pohár dělá velký zálusk. Výsledek 4:0 proti Leverkusenu, oba vyhrané předchozí zápasy ve skupině C, nebo fakt, že neprohrál na domácí půdě v žádném z posledních čtrnácti zápasů, mluví o aktuální formě jasně," přikyvuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Vzájemný zápas může být přesto pro oba týmy pikantní. Bayern bude obhajovat čisté konto jak z odehraných zápasů ve skupině C, tak z předchozích zápasů proti Plzni. V Lize mistrů v roce 2013 totiž od Západočechů ani jednou neinkasoval. Kurz 1,57:1 naznačuje, že se historie zopakuje a Bayern udrží opět čistý štít," radí Hanák.

Směr Bayern. Fotbalisté Plzně odjeli do Mnichova. Brankář Staněk nejspíš chytat nebudeVideo: Sport.cz

Úspěch svěřenců Juliana Nagelsmanna očekává totální většina sázkařů. Remízu případně výhru Plzně zkouší prakticky jenom jednotlivci.

Favorit je tady naprosto jasný. „Otázkou spíše je, o kolik gólů německý tým vyhraje. Své plzeňské soupeře určitě šetřit nebude. Tipéři očekávají, že Viktorka nebude schopna držet s Bayernem krok ani prvních třicet minut a první poločas ovládnou domácí. Ti totiž pár dní po utkání hrají důležitý zápas s Dortmundem. Bude v jejich zájmu rychle rozhodnout a pak v klidu dohrát. Podle sázkových expertů tedy zápas vypadá na výhru Bavorů minimálně o 3 góly s kurzem 1,58:1," říká Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Na neprohru Bayernu bookmakeři kurz ani nevypsali. Velmi nepravděpodobné je, že by nepadl gól - výsledek 0:0 v kurzu 38:1.

Reklama