Hlavní obsah

Plzeň jde na kolos bez opory, Staněk ani netrénoval. Náhradníkovi se věří

V honosném tiskovém sále v Allianz Areně vyřkl plzeňský trenér Michal Bílek jeden ze základních předpokladů pro úspěch proti super favoritovi Bayernu Mnichov ve třetím pokračování základní skupiny fotbalové Ligy mistrů. „Všechny týmy, které proti Bayernu v této sezoně bodově uspěly, podržel gólman,“ vypozoroval při studiu věhlasného soka Bílek. Jenže Plzeň nebude mít s největší pravděpodobností tradiční oporu na hřišti a v sedmdesátitisícovém kotli se bude muset obejít bez ní.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Brankář Jindřich Staněk (uprostřed) bude v souboji s Bayernem Mnichov chybět.

Článek

Mnichov (od našeho zpravodaje) - Brankář Jindřich Staněk má z reprezentačního zápasu proti Švýcarsku pochroumané rameno. V pondělí ráno nastupoval do autobusu s ortézou na poraněném místě, na tréninku se objevil jen v civilu. Tohle fakt na žádné maskování nevypadá, šestadvacetiletý rodák ze Strakonic bude bez práce, byť by si sváteční zápas proti německé mašině nechtěl nechat ujít.

Plzeň není bez Staňka zvyklá hrát. V minulé sezoně byl klíčovou postavou v marši za překvapivým titulem, v té probíhající bez něj nastoupila až v sobotu v Ďolíčku proti Bohemians, kdy ho napoprvé zdatně zastoupil Marián Tvrdoň, jenž vyhrál interní konkurs na uvolněné místo nad Martinem Jedličkou.

Směr Bayern. Fotbalisté Plzně odjeli do Mnichova. Brankář Staněk nejspíš chytat nebudeVideo: Sport.cz

Slovenský brankář, jenž do Štruncových sadů přišel před více než rokem z Ústí nad Labem, má pro pekelný test v Mnichově důvěru. „Jindra bude chybět, to je bez debat. Vždyť je naší jedničkou. Ale není to tak, že bychom se úplně strachovali, když nebude. Myslím, že Maroš ukázal své kvality na Bohemce, a věřím, že to zvládne. Máme tři dobré gólmany," nezapochyboval plzeňský kapitán Lukáš Hejda.

Stejně mluví i ostatní. „Všichni víme, že Jindra je naším důležitým hráče. Má výbornou výkonnost. Ale řekl bych, že Marián odchytal výborný zápas na Bohemce, zvlášť ve druhé půli. Tohle pro něj bude další zkušenost a zkouška. Věříme mu," snažil se do Tvrdoně nasypat sebevědomí trenér Michal Bílek.

„Jindra je velká jistota, navíc jsme i velcí kamarádi. Jsem rád, když je v bráně. Ale Maroš předvedl, jak skvělý gólman je. Ať bude chytat kdokoliv, bude to podle mě super," doplnil plzeňský obránce Milan Havel s tím, že pro fungování defenzivní linie se nic nemění. „To ne. Všichni brankáři mají stejné úkoly," přiblížil Havel.

Reklama