Hlavní obsah

Bayern vylepšil rekord Ligy mistrů, klubová ikona Müller překonal Ronalda!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Válec s názvem Bayern Mnichov jede dál, díky středeční výhře 4:3 nad Manchesterem United na úvod fotbalové Ligy mistrů vylepšil rekord milionářské soutěže. V rámci skupinové fáze německý šampion neprohrál už 35× v řadě.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Fotbalisté Bayernu Mnihov se radují z jednoho ze čtyř gólů v duelu Ligy mistrů proti Manchesteru United.

Článek

„Je to trochu paradox. První poločas jsme vyhráli, přestože náš výkon nebyl ideální. Po přestávce jsme naopak dominovali, ale druhou půli jsme prohráli. Výhry si moc cením, je důležitá pro sebevědomí týmu, ale je stále na čem pracovat,“ řekl trenér Bayernu Thomas Tuchel televizní stanici DAZN. Ten však kvůli disciplinárnímu trestu sledoval duel mimo stadion, na lavičce ho zastoupili asistenti Zsolt Low a Anthony Barry.

Záskok byl úspěšný, byť domácím za stavu 0:0 výrazně pomohla hrubka brankáře United Onany, který pustil do sítě slabou střelu Saného. Do té doby matný Bayern se zvedl a nasázel anglickému týmu další tři góly. Ještě do přestávky se trefil Gnabry, ve druhém poločase proměnil penaltu Kane, v závěru se prosadil střídající mladík Tel.

„V každém zápase si vytváříme šance, což je příjemné zjištění. Ale inkasovat tři góly je naopak k zamyšlení. Vyhráli jsme, ale i díky štěstí,“ pravil Tuchel, který ve středu pykal za vyloučení v dubnovém duelu Ligy mistrů proti Manchesteru City. Bayern tak prodloužil rekordní sérii neporazitelnosti ve skupině Ligy mistrů na 35 zápasů. Druhý v pořadí Real Madrid zvládl před lety šňůru o 5 utkání kratší (viz tabulka).

Večer v rozjásané Allianz Areně navíc ještě umocnil rekordní zápis ofenzivního univerzála Thomase Müllera. Německý reprezentant se stal prvním hráčem v historii Champions League, který dosáhl 100 výher v dresu jednoho klubu. Cristiano Ronaldo (115) a Iker Casillas (101) jsou jediní, kteří vyhráli více zápasů, ovšem za více klubů.

Nejdelší série bez porážky ve skupině LM

35 Bayern Mnichov (2017-?)

30 Real Madrid (2012-2017)

25 Barcelona (2016-2020)

18 Manch. City (2018-2021)

18 Barcelona (2009-2012)

Reklama